Pasen in de buitenlucht

Pasen in de buitenlucht

Haal even een frisse Paas-neus in je buurt!

Met Pasen zit je vaak lang binnen aan tafel met je gezin en andere familieleden. Even een frisse neus halen is dan vaak wel even lekker voor de afwisseling. Maak het voor je kindje ook extra aantrekkelijk:

  • Verstop paaseieren in de tuin (gouwe ouwe) en laat je kindje die zoeken. Misschien vindt je kindje het nog extra leuk door als een haasje door de tuin te huppen.
  • Ga je buurt of het bos in en verstop een paar eieren van tevoren. Neem natuurlijk wel een mandje of zakje mee waar je uk de eieren in kan verzamelen.
  • Doe het spelletje eierrace, maar dan net anders dan je bent gewend. Laat je kindje bijvoorbeeld een plastic bord vasthouden waar je een ei op legt. Natuurlijk geen rauw ei, maar een ei dat niet stuk kan vallen van schuim, plastic, of chocolade. Je uk loopt dan naar bijvoorbeeld het einde van de grasmat, lantarenpaal, net wat bij jullie in de tuin of in de buurt aanwezig is. En jullie doen natuurlijk hetzelfde. Je kunt het voor jezelf nog extra moeilijk maken door – je kent het vast nog van vroeger – een ei op een lepel in je hand of mond te vervoeren. Je kan het ook extra moeilijk maken door hindernissen te plaatsen, zoals een emmer waar je overheen moet stappen. Je kan de tijd opnemen en kijken wie het snelste is, maar je hoeft er natuurlijk helemaal geen wedstrijd van te maken.
  • Wandel door de buurt en maak er een wedstrijdje van wie de meeste gele dingen ziet. Wie als eerste iets noemt, heeft natuurlijk een punt. Natuurlijk doe je niet al te fanatiek mee en geef je je kindje genoeg ruimte om zelf gele dingen te ontdekken. Je kan natuurlijk ter afwisseling ook voor het zien van dingen van andere kleuren kiezen.
  • Ga naar de kinderboerderij en kijk extra goed naar de kippen. Leg uit dat de eieren uit de kip komen. Vertel dat een volwassen kip gemiddeld vijf eieren per week legt (of bijna elke dag één).