Kaas eten tijdens de zwangerschap

Als je zwanger bent is het verstandig om niet zomaar alle kazen te eten. De zogenaamde rauwmelkse kazen kunnen namelijk het listeriabacterie bevatten en die zijn schadelijk voor je buikbaby. In dit artikel lees je welke kaas je wel en beter niet kunt eten tijdens de zwangerschap.

De meeste kazen die in Nederland verkrijgbaar zijn bij de supermarkt, kun je gewoon eten tijdens de zwangerschap. Meestal zijn die gemaakt van gepasteuriseerde melk waardoor de listeriabacterie gedood is. Raadpleeg het etiket als je twijfelt. Staat er op het etiket ‘au lait cru’, dan betekent het dat de er rauwmelkse kaas gebruikt is. De kaasboer verkoopt kaassoorten van rauwmelkse kaas. Informeer als je daar verse kaas koopt.

Goed verhitten

Zit er in een kaasfondue of op een pizza rauwmelkse kaas, dan kan dat geen kwaad mits de kaas door en door verhit is. De listeriabacterie overleeft de hitte namelijk niet waardoor je de kaas ook tijdens de zwangerschap zorgeloos kunt eten.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)