Kamperen tijdens de zwangerschap

Als je denkt dat een kampeervakantie tijdens de zwangerschap uitgesloten is, heb je het mis. Als je kampeert leef je de hele dag buiten. In dit artikel lees je over kamperen tijdens de zwangerschap.

Door de natuur en frisse buitenlucht ontspan je en dat is goed voor jou en je buikbaby

Als jij en je partner tijdens de zwangerschap kiezen voor een vakantie op de camping, dan is het wel verstandig om met een aantal zaken rekening te houden.

Hoe lang ben je al zwanger?

Zit je in het eerste trimester van je zwangerschap en ben je erg moe of heel erg misselijk? Waarschijnlijk ben je dan het liefst thuis, in je eigen vertrouwde omgeving met je eigen bed en badkamer. Als je je fit voelt, kun je prima gaan kamperen. De meeste vrouwen voelen zich het fitst tijdens het tweede trimester van de zwangerschap. Je bent niet meer zo moe en misselijk als de eerste drie maanden en je buik zit nog niet zo in de weg. Een ideale tijd om lekker te gaan kamperen dus! Tijdens het laatste trimester van de zwangerschap worden de meeste vrouwen weer wat eerder moe en zit de buik soms in de weg. Slapen op een luchtbed of matje is dan meestal niet zo’n goed plan meer. Je kunt ook voor een huisje, bungalowtent of vouwwagen kiezen. Hierin zitten vaak bedden waarin je wel comfortabel ligt.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Hygiëne

Goede hygiëne is belangrijk. Tijdens de zwangerschap al helemaal, omdat je afweersysteem minder goed werkt en je bijvoorbeeld eerder diarree kunt krijgen. Was regelmatig je handen en zorg dat je altijd vochtige hygiënedoekjes bij je hebt om je handen mee te reinigen.

Met de auto

Als je gaat kamperen ga je meestal met de auto naar de plaats van bestemming. Als je zwanger bent, is het belangrijk dat je voldoende stops inlast zodat je even je benen kunt strekken. Tijdens de zwangerschap, loop je een verhoogd risico op trombose, daarom is het zo belangrijk dat je zo nu en dan even beweegt. Als je dikke buik nog niet echt in de weg zit, kun je prima zelf rijden. Maar het is ook wel prettig als je reispartner rijdt zodat jij even kunt rusten en ontspannen. Zet de passagiersstoel dan in de slaapstand zodat je bekken en onderrug minder belast worden. Zit de autogordel in de weg nu je buik dikker is? Doe hem toch om, veiligheid boven alles!

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)