Kimio peuterboekjes

Kimio peuterboekjes

De boekjes van Kimio zijn speciaal gemaakt voor peuters en spelen in op hun belevingswereld. Zo gaat ieder verhaaltje over een onderwerp wat iedere peuter aan zal spreken.

Op een heel simpele en leuke manier wordt een ‘probleem’ of een bepaalde situatie aangesneden en opgelost daar waar nodig. Kortom: educatieve boekjes. Maar dan is nu de grote vraag natuurlijk of deze educatieve boekjes ook gewoon leuk zijn om te lezen. Antwoord: ja. Dat wij als ouders een soort boodschap, of moraal, uit het onderwerp halen, wil niet zeggen dat je kindje dat ook zo zal zien. Hij zal het gewoon een spannend en herkenbaar verhaal vinden.

Het bijzondere aan deze serie is, naast de onderwerp keuze, ook de veelzijdigheid waarmee je het boek kunt gebruiken.

  • Gewoon om leuk te lezen.
  • Om het praten en articuleren te stimuleren (dit doe je door je uk vragen te stellen. waarbij je weet dat er een moeilijk woord in het antwoord zit, of door hen de rijmpjes af te laten maken).
  • Goed om het concentratievermogen te verhogen (de boekjes zijn net lang genoeg om helemaal uit te lezen).
  • Goed om je uk te stimuleren de pagina’s goed te observeren.

Er bestaat een hele serie met Kimio boekjes. Kijk altijd goed naar het onderwerp wanneer je een boekje koopt. Hoe dichter je bij de belevingswereld van jouw kindje blijft, hoe groter de kans op succes. Let verder ook op de leeftijdsindeling die je op de achterkant van de boekjes vindt.

Kimio: Knuf is vies

Wat doe je als peuter als je knuffel vies is? Wassen? Nee! Zo denkt Pip er ook over. Gelukkig weet mama een manier waarop het wassen van de knuffel wel leuk is.
ISBN 9778 90 5647 714 1

Kimio: Biba baby boek

Ella Bella krijgt een broertje of zusje. Tijdens het lezen van dit verhaal zie je de baby groeien in de buik van de moeder. Hoe? Door de flapjes op te tillen! Als de baby groot genoeg is wordt hij geboren. Een boek wat naast het onderwerp, ook erg leuk is door alle alliteraties die erin zitten. De klanken zijn fantastisch gekozen en stimuleren de taalontwikkeling op een extra positieve manier.
ISBN 978 90 5647 707 3

Kimio: Een baby!

Mo krijgt een broertje of zusje en mag overal mee helpen. Eindelijk een boek dat het onderwerp ‘er is een baby bijgekomen’ niet vanuit een jaloerse positie benaderd (en daarmee de jaloezie stimuleert, dus pas op met dit soort boeken voorlezen!), maar een boek waarbij de hoofdrolspeler Mo geniet van zijn nieuwe positie als grote broer of grote zus. Dit boekje is zo geschreven dat het niet duidelijk is of Mo en ‘de baby’ jongetjes of meisjes zijn. Je uk zal zichzelf er dus goed in kunnen herkennen, ongeacht zijn geslacht.
ISBN 9778 90 5647 726 4

Wil jij meer weten over de Kimio boekjes en de tips die bij deze boeken horen? Kijk dan op www.kimio.nl