Kimioboekje: Tandenpoetsen

Kimioboekje: Tandenpoetsen

Tegen de tijd dat je uk twee jaar is, kun je hem voor het eerst mee naar de tandarts nemen. Zo raakt hij al vroeg vertrouwd met die meneer of mevrouw in witte jas en die grote stoel. Tandenpoetsen is vanaf het doorbreken van het eerste tandje een must.

Misschien speelt zich bij jullie thuis iedere avond een tandenpoetsdrama af. Dat is niet zo raar. Kleintjes vinden dat gedoe in hun mond vaak maar niets. Maar als je uk twee is begrijpt hij langzaamaan waarom je je tanden moet poetsen. Hij snapt dan dat iets wat vies is, schoongemaakt moet worden. En wat is er nou een betere manier om hem dat uit te leggen en zijn angsten te laten overwinnen dan er een boekje over te lezen?

Dit Kimioboekje is hilarisch. Hele bananen en linten tagliatelle worden er door de moeder, die eerst met een afwasborstel haar dochters tanden wilde poetsten, uit haar gebit gehaald. De prenten zijn, door dit overdrevene, erg leuk voor peuters die al een beetje ontwikkelde fantasie en humor hebben. Kortom, een super leuk boekje, maar dat vind ik eigenlijk van alle Kimioboeken.

Over Kimioboeken

Boeken zouden in het dagelijks leven van peuters net zo gewoon moeten zijn als speelgoed. Vanuit die gedachte is Kimio in 1985 opgericht. We stellen aan onze peuterboeken dezelfde eisen als aan speelgoed: Kimioboeken zijn ‘gebruiksboeken’ voor peuters én voorlezers. Ouders kunnen Kimioboeken inzetten bij de opvoeding, bijvoorbeeld met de boeken over slapen, zindelijkheid en peuterpuberteit . In de kinderopvang passen ze door de grote variatie aan onderwerpen in bijna alle themaprojecten.

Tandenpoesten

Kimio

ISBN: 9056477188

Wil jij meer weten over de Kimioboekjes en de tips die bij deze boeken horen?