Kinderschoenen kopen

Er komt een moment dat je de schattige slofjes van je baby omwisselt voor echte kinderschoenen.

Wanneer is je kind toe aan echte kinderschoenen?

En hoe pak je het kopen van een paar kinderschoenen aan?

Een goed moment om voor je kindje zijn eerste paar echte schoentjes te kopen, is wanneer hij het staan aardig onder de knie heeft en op weg is naar zijn eerste stapjes. Je ziet dan dat de stand van de voetjes op de grond verandert. Je kind gaat meer op platte voeten staan en minder op zijn tenen. Schoentjes, als ze goed en stevig zijn, kunnen je kind net wat extra steun en daarmee zekerheid geven bij het staan en bij de eerste stapjes.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Schoenenwinkel

Ga voor de aankoop naar een goede schoenenzaak, waar ze ook echt verstand hebben van kinderschoenen. De verkoper kan je helpen met het opnemen van de juiste schoenmaat en kan je vertellen wat geschikte schoenen zijn voor je kind. Dit laatste kan namelijk per kind verschillen.

Tips:

– Houd het gedrag van je kind goed in gedachten bij het kopen van kinderschoenen. Is je kind een echt buitenkind, rijdt het rond op zijn autootje en gebruikt het zijn schoenneus als rem? Of is je kind een rustige wandelaar of speelt het juist veel binnen? Bij het ene kind past een ander soort schoen dan bij het andere.

– Kijk goed naar de sluiting van een schoen. Kun je de schoen makkelijk aan krijgen bij je kind? Schoenen met klittenbandsluiting zijn bijvoorbeeld erg handig voor jonge kinderen. Let er wel op dat je de sluiting helemaal opent voordat je de schoen aan- of uittrekt, zo blijft alles het beste in model. Maak ook regelmatig de klittenband schoon (stofvrij). Doe een rits ook altijd helemaal open tot het einde. Dat voorkomt het kapotgaan ervan.

  • Kinderschoenen kunnen snel slijten. Met een beetje schoenpoets zien de leren schoenen er zo weer beter uit. Suède schoenen kun je met een borsteltje opruwen en vervolgens met een suèdekleurstift behandelen.
  • Voor spelen in de regen en sneeuw kun je je kind beter regenlaarzen aantrekken of moonboots. Zijn de gewone schoenen toch erg nat geworden, dan kun je ze het beste vullen met wat krantenpapier. Zet de schoenen niet vlak bij de verwarming, want dan droogt het leer snel uit.
  • Laat regelmatig de schoenmaat van je kind opnieuw opmeten. Kindervoeten kunnen, net als de rest van zijn lichaam, namelijk plotseling flink groeien. Je kind zal niet snel aangeven dat de te krappe schoenen pijn doen, omdat de uiteinden van de zenuwen nog niet volledig zijn ontwikkeld. Hij voelt daar nog geen pijn. Belangrijk dus om hier zelf op te letten!
  • Zorg dat je een reservepaar kinderschoenen hebt staan. Zo voorkom je dat je op het punt staat om bijvoorbeeld naar een feestje te gaan en je kind van buiten aankomt met kletsnatte schoenen van het spelen in een plas.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)