Kleding voor je kind

Kleding voor je kind

Hou jij van shoppen? En was jij voordat je een kind kreeg op ieder vrij moment aan het winkelen voor jezelf? Dan is de kans groot dat je je nu ongans winkelt voor je kind. In dit artikel lees je welke kleding je kind per seizoen nodig heeft.

Natuurlijk is het leuk als je kind er hip bij loopt, maar je kunt ook overdrijven. Hij heeft niets aan sandalen in de winter of aan een wollen vest in de zomer. Met deze checklist weet je in ieder geval wat in welk seizoen niet mag ontbreken in de garderobe van je uk.

Zomer

De zomer is makkelijk. Als het erg warm is, loopt je kleine in en om het huis misschien het liefst poedelnaakt of enkel in een romper. Als jullie op vakantie of een dagje naar het strand of zwembad gaan, kun je een zwembroek of badpakje aanschaffen. Misschien loop je zelf op warme zomerdagen graag op teenslippers. Ook in kindermaten zijn teenslippers verkrijgbaar. Vaak hebben deze een elastieken bandje aan de achterkant zodat ze iets meer steun geven. Veel kleine kinderen moeten erg wennen aan teenslippers en lopen liever op blote voetjes. Investeer in een paar goede (leren) sandalen. Een petje of zonnehoedje is in de zomer ook onmisbaar om je kleintje te beschermen tegen de zon.

Herfst

Het wordt kouder en de zomerjas wordt te fris, maar de winterjas is misschien weer iets te dik. Tijd voor een ‘tussenjas’ als een (gevoerd) spijkerjasje. Heb je nog geen winterjas gekocht voor je uk? Doe dat dan nu, als je te lang wacht loop je de kans dat je straks achter het net vist en dat je geen leuke winterjas in de maat van je uk meer kunt scoren. Aan de andere kant: als je vroeg in het seizoen een winterjas koopt, moet je rekening houden met de maat die je kind in de winter heeft. Bedenk ook dat hij onder zijn jas dikkere kleding draagt. De herfst kan nat zijn, maar dat is geen reden om alleen maar binnen te blijven zitten. Voor kinderen is in de plassen stampen een groot feest. Koop daarom regenlaarsjes en regenkleding.

Winter

De winters kunnen behoorlijk streng zijn in Nederland. De laatste jaren hadden we zelfs een flink pak sneeuw liggen. En tja, je kunt je kleine dan niet verbieden om in de sneeuw te spelen. Een skipak is daarom ideaal. Doordat het pak aan een stuk is, blijft je kleine helemaal warm. Mutsen, sjaals en handschoenen zijn onmisbaar in de wintergarderobe van je uk. En voor binnen natuurlijk een paar warme pantoffels en lekkere dikke pyjama’s.

Lente

Na een koude winter ben je waarschijnlijk blij als het voorjaar aanbreekt. Tijd om naar de kinderboerderij, speeltuin of dierentuin te gaan! De dikke winterjas kan weer in de kast (niet tot volgend jaar, want dan heeft je uk weer een paar maatjes groter nodig). De ‘tussenjas’ is ook nu weer ideaal. Maar je kunt je kind ook een (gevoerd) vestje aantrekken als jullie naar buiten gaan. Kijk of je alvast leuke zomerkleding kan vinden. Is het nog te koud voor t-shirtjes met korte mouwen? Trek je kind dan een romper of t-shirt met lange mouwen onder het shirtje aan.