Knuffelen met nijntje in het nijntje museum

Knuffelen met nijntje in het nijntje museum

Voor Oei, ik groei! mochten wij naar het nijntje museum in Utrecht. Wat een feest van herkenning voor onze dreumes van ruim 1,5 jaar! Bij binnenkomst zag hij al nijntje op de muur en hij werd meteen ontzettend enthousiast! Je zag hem denken: “die ken ik uit mijn boekjes!” Nijntje kreeg meteen een dikke knuffel!

Het nijntje museum bestaat uit een aantal (speel)ruimtes waar kinderen de wereld van nijntje kunnen ontdekken. Leuk voor jong en oud!

In de eerste ruimte kwamen we in het huis van nijntje. Onze zoon was niet weg te slaan uit het keukentje, waar hij zelf eitjes kon bakken en af kon wassen. Hij stond fanatiek te klussen in het schuurtje en hij vond de mini grasmaaiertjes ook geweldig! Boven in het huis van nijntje kon je een kijkje nemen in de het badkamertje en de slaapkamer van nijntje. Beneden lagen veel boekjes uitgestald en konden de kinderen filmpjes kijken. Onze zoon zou zich hier zo de hele middag kunnen vermaken, maar er was natuurlijk veel meer te zien in het museum!

Zo was er namelijk ook een ruimte ingericht van nijntje in het ziekenhuis. Hier kunnen kinderen zich meten en wegen. Ook kunnen ze patiëntjes verzorgen in de bedjes en kennismaken met benodigdheden voor als je ziek bent. Erg leuk om hier spelenderwijs over te leren.

Als we naar boven gaan komen we terecht op een groot verkeersplein. Hier kunnen de kleintjes in de bus zitten, rijden in de auto en fietsen over de weg. Compleet met spoorbomen en verkeerslichten! Onze zoon keek zijn ogen uit, al was hij zelf nog iets te klein om alleen op de fiets te gaan.

Onze zoon is gek op diertjes en daarom was de ruimte van nijntje in de dierentuin ook een groot succes! Lekker spelen in de kooien van de dieren en een grote leeuw nadoen!

Het museum is ruim opgezet en ontzettend leuk voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen. Wat ons opviel was dat ook kinderen van een jaar of 7 á 8 zich prima vermaakten. Dus nijntje is echt niet alleen voor de kleintjes. Zelfs naar het toilet gaan was een groot feest met een eigen mini-wasbakje voor de kleintjes! En uiteraard was nijntje overal te zien.

Tijdens ons bezoek aan het nijntje museum hadden wij ook onze jongste dochter van 10 weken oud meegenomen. Ik vond het erg fijn dat er genoeg ruimtes waren om je kind te verschonen en dat er een compleet ingerichte voedingsruimte was, waar je in alle rust je kindje kunt voeden. En doordat er ook een lift aanwezig is, konden we ook makkelijk met de kinderwagen overal in het museum komen.

Het nijntje museum in Utrecht is een aanrader en wij komen hier zeker nog eens terug!

~ Lonneke, moeder van Sven (1,5) en Liva (10 weken)

Foto’s