Een kraamfeest of kraamvisite?

Kraamfeest

Een kraamfeest of kraamvisite? Ik ging voor een kraamfeest! In deze blog vertel ik je waarom.

Na de geboorte van onze dochter mochten we nog een paar daagjes in het ziekenhuis blijven. Dat vond ik erg fijn. Er werd goed voor ons gezorgd en het was de eerste paar dagen ook wel fijn dat er 24 uur per dag iemand was aan wie we onze vragen konden stellen met betrekking tot onze kleine uk.

Aangezien ik me erg goed voelde zei ik tegen al onze familie en vrienden dat ze op bezoek mochten komen. Ten eerste is het erg gezellig om bezoek te hebben, want in het ziekenhuis lig je toch maar de hele dag in je bed (ik kon ook nog niet zoveel meer 😉 ) en het scheelt dat iedereen al geweest is, want dan heb je al het bezoek niet thuis. En dat scheelt weer tijd en rotzooi… Want laten we eerlijk zijn, het brengt toch ook altijd wel weer veel gedoe met zich mee. Vrienden van ons hadden drie maanden lang kraamvisite na de geboorte van hun kleine. Daar zat ik niet zo op te wachten. Ik vind het namelijk heerlijk om in de weekenden te doen waar ik zin in heb en ben niet zo van het plannen. Mijn vriend en ik vinden het fijn om dan ook lekker niets te doen. Om die reden heb ik besloten om een kraamfeest te geven. Iedereen kan dan tegelijk op één dag komen, je hebt thuis geen rotzooi en gedoe, je hoeft zelf niets te doen en iedereen kan de kleine bewonderen. Wij hadden een cafeetje bij ons in de buurt afgehuurd en zo’n 60 mensen uitgenodigd. Ik had gebak laten bedrukken met een foto van Costes en heb gezorgd voor mooie versiering. Heliumballonnen en slingers. Die heliumballonnen deden het trouwens ook goed bij de kids die op het feestje waren, die vonden het geweldig om er mee te spelen. Dus wil je ooit kinderen bezig houden 😉 …

Costes heeft weinig mee gekregen van haar eigen feestje, want ze heeft zowat de hele middag liggen slapen. Het feestje was van 14:00u tot 18:00u. Daarna hebben we even thuis uitgerust, want zo’n feestje is toch best pittig drie weken na een keizersnede. Ik had veel gestaan dus voelde dat ik echt even moest liggen. Dat was maar even, want nadertijd hadden we nog een kleine afterparty: met de vriendengroep uit eten bij ons favoriete restaurant! Costes was natuurlijk ook mee en heeft weer de hele avond liggen slapen. We hebben het niet laat gemaakt, want we waren allebei helemaal kapot en zijn die avond vroeg naar bed gegaan.

Het was echt een geslaagd feestje waar goed voor onze gasten werd verzorgd, iedereen het naar z’n zin heeft gehad en we veel mooie cadeaus hebben gekregen voor Costes. Ik zou zeker iedereen aanraden om te overwegen om een kraamfeest te geven. Nu is het natuurlijk wel zo dat het in een keer een grote uitgave is, maar bereken maar eens wat je kwijt bent als je ieder weekend kraambezoek krijgt en je ook steeds boodschappen in huis moet halen. Wij hebben het uitbesteed en het in een café gedaan, maar je kunt het natuurlijk ook thuis doen. Hieronder een paar foto’s van Costes’ eerste feestje!

Daar loop ik dan met m’n heliumballonnen. Ready to rumble 😉