Londen baby!

Londen baby!

I fell in love…

Afgelopen weekend was ik in Londen. Het was de eerste keer dat ik in deze bijzondere stad was en WOW! Wat is het een prachtige stad. Ik ben verliefd geworden en hoop er nog vaak terug te komen!

We waren in gezelschap van een bevriend stel en hebben het enorm gezellig gehad met z’n vieren.

Wat maakt de stad zo bijzonder? Londen heeft echt iets magisch. Nu was het natuurlijk ook rond de kerstperiode en hing er overal prachtige kerstversiering. Maar echt, Londen heeft een bijzondere sfeer. Al die prachtige huizen, steegjes, ouderwetse cab’s en chique mensen. Want dat mag gezegd worden, iedereen ziet er super deftig uit. Als je uit eten gaat hoef je je hier nooit overdressed te voelen, want iedereen doet z’n best om er piekfijn uit te zien. Dat mag ik wel.

Zoals jullie wellicht weten was ik tijdens mijn bezoek aan Londen 34 weken zwanger, dan kun je je afvragen hoe doet ze dat? Nou moet ik eerlijk zeggen dat het ook wel erg dapper van mij was om met 20 weken te denken, ach een weekendje Londen, dat doe ik wel even. Vantevoren had ik mij dus ook al geëxcuseerd bij mijn reisgezelschap voor als het niet goed zou gaan en ik geen kilometer (of een Engelse mijl 😉 ) zou kunnen afleggen en we dus de hele dag ergens in een pub zouden zitten… Maar het ging boven verwachting goed. We hebben beide dagen tussen de 6 en 8 km gelopen en ik hield het echt heel goed vol. Stiekem ben ik best een beetje trots op mezelf. Ik had me ook goed voorbereid voor de tijd door een buikband aan te schaffen. Ik heb al een tijdje last van mijn rug en het leek me dus verstandig om met vele km’s voor de boeg zo’n band aan te schaffen. Ik dacht dan houd ik het in ieder geval langer vol dan zonder. En nou, die band is me toch een uitkomst! Sinds ik deze draag heb ik echt geen last meer van mijn rug. De band is een heerlijke ondersteuning voor je rug en het voelt ook echt lekker stevig, het voelt alsof hij je buik draagt. Een echte aanrader dus! De band die ik heb gebruikt is van Anita. Zij verkopen naast de famous buikband ook zwangerschapslingerie, voedingsbeha’s en badmode. Neem hier een kijkje in de webshop.

Zoals ik in mijn vorige blog vertelde ging ik met een missie naar Londen: een luiertas. En ja hoor, ik heb hem gevonden! Toen ik de zoektocht al had opgegeven zagen mijn ogen dit pareltje. Ik ben echt verliefd op de tas! En het voordeel is, het is geen normale luiertas, dus nadat mijn kleine uit de luiers is kan ik deze tas gebruiken als weekendtas. Hij is dus voor de baby én voor mij, wat wil een moeder nog meer!

Verder hebben we niet veel geshopt, maar wel heerlijk gegeten! Ik zal je twee geheimpjes verklappen: Hakkasan en Ours. Als je naar Londen gaat sla dan zeker deze tenten niet over! Wow, wat was het eten daar goed. Hakkasan is een begrip in Londen en iedere fancy Londenaar kent het. De keuken is Japans. Wij waren bij Hakkasan op Hanway Place. Je loopt een steegje in waarvan je nekharen overeind gaan staan, maar dan ineens in de hoek van het steegje duikt de entree van het restaurant op. De gastvrouw staat buiten en checkt je reservering, want zonder reservering kom je niet binnen. Het restaurant is in een hele grote kelder en is heel sfeervol. Als je binnenkomt voel je gelijk de goede sfeer. We kregen een tafel in een mooi hoekje en nadat we hadden beslist wat we wilden eten werd het eten snel geserveerd. Ik ging voor de dim sum als voorgerecht en spicy prawns als hoofdgerecht, hemels. Helaas kon ik er geen lekker wijntje bij drinken, want dat had het diner echt afgemaakt.

De volgende dag gingen we eten bij Ours. Het restaurant zit net iets buiten de drukte van het centrum. De entree is echt spectaculair, het lijkt wel een stairway to heaven. Als je jas is aangenomen word je door de gastvrouw naar je tafel begeleid. Ours heeft een erg hippe uitstraling. Er staan bomen in het restaurant en deze zijn gedecoreerd met kerstverlichting. Echt gezellig. Het restaurant lijkt gevestigd in een oude fabriek, dus hoge plafonds en veel ramen. Door de ramen komt overigens geen licht, omdat de naastgelegen gebouwen er gewoon tegenaan gebouwd zijn. Het eten is echt formidabel en ik neem een virgin cocktail bij mijn gerecht. Ik proef wel even stiekem de wijn, want die is echt overheerlijk. Ours is echt een hotspot en je moet zeker geen toiletbezoekje overslaan, want het toilet en de bloemenwand in de gang zijn erg Instagrammable.

Hieronder een paar foto’s van mijn bezoek aan Londen. Ik hoop dat ik jullie geïnspireerd heb voor een city trip naar Londen mocht je er nog nooit zijn geweest.

De buikband van Anita die ik sinds mijn tripje naar Londen nu dagelijks draag. Het is echt fijn om ondersteuning in je rug te hebben en het verhelpt rugklachten. Klik op de foto om naar de website te gaan.

Macarons bij Laduree

De prachtig versierde winkelstraten van Londen

Natuurlijk heb ik nog véél meer foto’s van Londen. Wil je er meer zien? Volg me dan op Instagram, er zullen nog veel kiekjes voorbij komen 😉