Luierbroekjes stimuleren de ontwikkeling van je uk!

Als je uk niet meer stil wil liggen tijdens het verschonen dan, is het tijd voor luierbroekjes! Maar waarom eigenlijk? Omdat dit soort luiers de ontwikkeling helpen stimuleren. Huh? Luiers en ontwikkeling stimuleren?

Als een kind zo’n maand of acht is, heeft hij opeens een sterke behoefte om zijn benen te strekken, te bewegen, meer fysiek te doen. De een gaat extreem vroeg kruipen, de ander houdt het nog even op buikschuiven, maar wat je uk ook doet: de behoefte aan het verplaatsen, het ruimtelijk bewegen, die is er!

Alles wat jij doet en ieder product dat hem bij het ontdekken van dat ruimtelijk bewegen helpt, is ontwikkeling stimulerend. Als jij hem de met een luierbroekjes zittend of staan (ondersteund natuurlijk) verschoont, help je hem echt bij zijn ontwikkeling. Doordat hij de benen moet strekken en hij de heupen, buik en billen zo moet houden dat je de broek omhoog kan ‘trekken’ (i.p.v.. omrollen bij en plakstripluier) help je hem bij het leren maken van die bewegingen. Je laat hem dan die vorm van bewegingsvrijheid ontdekken .

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Begrijp je baby

Het belangrijkste is misschien nog wel het synergetisch effect (het zogenaamde 1+1=3 effect) hiervan: door jouw hulp bij de volgende stap en de nieuwe bewegingsvormen die hij leert maken, voelt hij zich trots en groot . Hij voelt zich begrepen. Want dat ‘niet meer stil willen liggen’, dat ‘worstelen op de commode’ waar veel ouders het over hebben, dat is verleden tijd met luierbroekjes. Het niet meer stil willen liggen is ook een signaal: je uk is toe aan de volgende fase in het verschonen!

Veel makkelijker

Los van de ontwikkelingsvoordelen, luierbroekjes zijn ook gewoon makkelijker… Makkelijker voor jou én makkelijker voor je uk. Als je hem staand gaat verschonen, zul je merken dat je veel minder plaatsgebonden bent: je hoeft geen ligplaats te zoeken (die dan ook nog eens schoon moet zijn…). Luierbroekjes kan je overal waar je bent verschonen. Je hebt niets meer nodig dan een schone luier.


Wist je dat wij als NL’er en BE’ers veel later dan andere landen overstappen op luierbroekjes? Dus… probeer het eens! Alles om het leven van jou én je uk een stukje makkelijker en leuker te maken toch?Probleemloos afvegen

Ook is het afvegen van natte poep makkelijker als je je uk verticaal voor je houdt. Zelfs als je uk nog níet zelfstandig kan staan! Je veegt namelijk met één beweging omhoog, net als je bij jezelf doet. Als je uk ligt, kromt zijn rug als je z’n beetjes optilt, waardoor de smurrie zich veel meer verspreidt. Luierbroekjes doe je af door ze aan twee kanten simpelweg kapot te scheuren. Omdat je de luier dan meteen tussen de beentjes kan verwijderen, komt er geen poep aan de benen of – nog erger –  overal om en op je uk. De luier rol je op, alle viezigheid zit in het midden, en je gooit hem gewoon weg.

De voordelen van luierbroekjes:

  • Stimuleert je uks behoefte aan bewegingsvrijheid
  • Helpt bij het oefenen van bepaalde spieren en houdingen
  • Meer comfort voor je baby door rekbaar band rondom de taille
  • Makkelijker voor jou
  • Schoner
  • Kan overal en altijd

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)