Mentale Sprong 1 – Weken 5

Mentale Sprong 1 – Weken 5 - Sprong van Sensaties

Is anders dan de negen volgende. Je merkt als moeder wel dat je baby Hangerig, Humeurig en Huilerig is, maar de veranderingen die je baby ondergaat zijn moeilijk voor ons te zien. Dit komt doordat de veranderingen ín zijn lijfje plaatsvinden.

Je baby 5 – 8 weken: Dansen op muziek

Mentale Sprong 1 – Sprong van Sensaties

In het hoofdstuk van Oei, ik groei! over deze sprong lees je alles over die interne veranderingen. Toch blijft het moeilijk om je als volwassene een beeld te vormen bij de belevingswereld van je vijf weken oude uk. Wel zul je versteld staan van de enorme veranderingen die je gaat zien. Je merkt na het nemen van deze sprong dat hij opeens ‘anders’ is. ‘Groter’, ‘minder kwetsbaar’, ‘temperamentvoller’ en… nog steeds even lief.

Lees het boek met alle 10 sprongen.

5 weken: groeien en een traan

Alles wijst erop dat je baby rondom deze sprong een snelle rijping meemaakt van stofwisseling, ingewanden en zintuigen. Hij is duidelijk meer geïnteresseerd in de wereld om zich heen en kan nu ook voorbij de afstand van 20 tot 30 centimeter iets beter zien. Als moeder merk je dat je baby opeens meer reageert op jou en anderen. Je baby kan voor het eerst of veel vaker dan voorheen een traan produceren.

Alles over mentale sprongen van je baby in het eerste jaar

Mentale sprongen van je baby in het eerste jaar.

Gastblogs over Sprongen