Sprong 6

De lastige fase, waarin je baby meer huilt, hangerig en humeuriger is, vindt bij sprong 6 plaats tussen week 33 en 38. Deze fase hoeft niet de gehele vijf weken te duren. De grootste kans op de lastige fase vindt plaats in week 36. Rond week 37 á 38 is de kans groot dat je de eerste nieuwe vaardigheden van je kleintje gaan zien!

Tijdens dit sprongetje zijn niet alleen dingen en dieren in te delen in categorieën, maar ook emoties. Je baby gaat nu dus ook jouw emoties indelen. Papa of mama is blij, papa of mama is verdrietig, papa of mama is boos.

Je baby 26 – 37 weken: De verrassingsdoos

Leer alles over de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Mentale Sprong 6 – Sprong van Categorieën

Hij ziet deze emoties natuurlijk nog niet zo duidelijk als wij dat doen en begint ze nog maar net te begrijpen. Juist omdat hij hier nu mee begint is het erg belangrijk dat je duidelijk bent over je emoties. Voor het stellen van regels is het nu echt nog te vroeg, maar je kunt je baby wel duidelijk maken wat sociaal wenselijk is, en wat niet. Tegen de tijd dat je aan regels kunt beginnen heb je het dan een stuk makkelijker.

Lees het boek met alle 10 sprongen.

37 weken: Kijken, vergelijken en indelen

Nu volgt de wereld van de ‘categorieën’. Nu moet je baby leren dat een hond geen paard is. Of dat een zwart-wit gevlekte poes geen koe is. Dat vergt heel veel kijken en vergelijken en je baby gaat er in deze periode graag met jou op uit, de wijde wereld in.

Neem een kijkje in de mentale ontwikkeling van jouw kindje en ontdek hoe je de nieuwe vaardigheden kunt stimuleren met de Oei, ik groei! app of het boek!

Alles over mentale sprongen van je baby in het eerste jaar.

Deel dit artikel