Sprong 7

De lastige fase, waarin je baby meer huilt, hangerig en humeuriger is, vindt bij sprong 7 plaats tussen week 41 en 47. Deze fase hoeft niet de gehele zes weken te duren. De grootste kans op de lastige fase vindt plaats in week 44. Rond week 46 á 47 is de kans groot dat je de eerste nieuwe vaardigheden van je kleintje gaan zien!

Je baby heeft nu alweer zijn zevende sprong in de mentale ontwikkeling gemaakt en is al bijna een jaar!

Mentale Sprong 7 – Sprong van Opeenvolgingen

Een jaar geleden begon hij aan zijn laatste groeispurt om een goede reserve te hebben bij de bevalling. Nu ‘praat’ je baby, pakt hij dingen heel goed op, lacht hij om grapjes en kent hij het reilen en zeilen binnen jouw gezin. Wij wensen je heel veel plezier op zijn eerste verjaardag, een dag om nooit te vergeten!

Leer alles over de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Lees het boek met alle 10 sprongen.

46 weken: Pap eten wordt steeds leuker

In de wereld van de ‘opeenvolgingen’ leert je baby de stroom van gebeurtenissen en relaties herkennen en beheersen. Pap eten met een lepel bijvoorbeeld, betekent: grijp de lepel, stop de lepel in de pap, schep wat pap op de lepel, breng de lepel naar je hoofd en stop hem in je mond (en niet in je oog).

Het hele programma ‘pap eten met een lepel’ kan je baby nog niet aan, maar twee of drie onderdelen achter elkaar wel: ‘grijp de lepel, stop hem in de pap en pets hem lekker op en neer’, bijvoorbeeld. Als je je baby zijn gang laat gaan, geeft dat een ongelooflijke troep. Maar met een zeiltje onder de kinderstoel en een hoop geduld is dat een diepte-investering die zich dubbel en dwars terugbetaalt.

Neem een kijkje in de mentale ontwikkeling van jouw kindje en ontdek hoe je de nieuwe vaardigheden kunt stimuleren met de Oei, ik groei! app of het boek!

Alles over mentale sprongen van je baby in het eerste jaar.

Deel dit artikel