nijntje de film doeboek

nijntje de film doeboek

Dit keer geen voorlees- of kijkboek, maar een echt actief iedere-peuter-vermakend-doeboek. 15 pagina’s met opdrachten, van kleuren tot de plaatjes in de goede volgorde zetten, van tellen tot vergelijken.

De opdrachten zijn, soms met hulp, goed uit te voeren door kinderen vanaf 2 jaar, maar zijn ook nog leuk voor vier jarige kleuters. Dit soort doeboeken bereiden goed voor op schoolse activiteiten. Eigenlijk is het doeboek dan ook een verzameling aan opdrachtbladen, werkbladen, net als je uk op de peuterspeelzaal en in groep 1 krijgt.

Vo opdrachtenorbeeld:

  • Opdracht 1: naar de dierentuin

Als ouder lees je het verhaaltje voor en je uk moet bij iedere stap / scene / regel in het verhaal het juiste plaatje erbij zoeken. Dit soort opdrachten stimuleren je uk om goed naar het verhaal te luisteren en de visuele beelden erbij te zoeken. Je kunt je uk helpen, dus het antwoord vindt hij vast.

  • Opdracht 2: panda zoeken

Met de pen gaat je uk netjes over de golvende lijn (het pad) dat naar de panda gaat. Dit is goed voor de fijne motoriek, omdat je peuter de pen goed moet ‘sturen’.

  • Opdracht 3: links of rechts

Iets moeilijker dan de andere opdrachten, maar goed te doen. Je kleine moet hier de schildpadden tellen die naar links kijken en naar rechts kijken. Als dat nog wat te moeilijk is leg je een stuk gekleurd papier op de linkerpagina. Dan vraag je je uk hoeveel schildpadden er naar dat papier kijken en dus naar links. Die laat je hem doorstrepen. Dan tel je de overige schildpadden, die dus naar rechts kijken. Je zult zien: je peuter straalt van trots dat hij al links- en rechts kijkende schildpadden kan tellen!

Nijntje de film doeboek is echt een leuk opdrachtenboek en zeker de aanschaf waard.