Nijntje in dromenland

Nijntje in dromenland

Van alle knisperboekjes die er zijn, behoort deze zeker tot mijn favorieten. Het is namelijk veel meer dan alleen een knisperboekje: het is een kiekeboe- en toneelspelboek tegelijkertijd.

Op iedere pagina bevindt nijntje zich in een ander gedeelte van dromenland, in een sterrenlandschap. Door de pagina’s om te slaan, zie je nijntje in een veranderende situatie. De allerleukste pagina is de laatste, daar zie je het bekende beertje van Dick Bruna in het bedje met een heus lakentje liggen. En dat beertje (waar een rammelaartje in zit), kun je ook nog eens uit het bedje halen en op die manier een rol laten spelen op alle andere pagina’s! Dus mama- en papavoorlezers: acteren maar!

Tip: Haal het beertje eerst uit zijn bedje, laat het een rol spelen in het boekje en stop het beertje in bed als het boek uit is. Zo leer je je kindje dat slapen betekent dat de speeltijd voorbij is.

Tip: Lees dit boekje niet vlak voor het slapengaan, al zou je dat misschien juist willen doen. Doordat het boekje knispert, maak je je kindje namelijk wakker en alert, wat natuurlijk niet de bedoeling is vlak voor het slapengaan. Lees het boekje als je kindje wakker is en ervoor openstaat om al lezend en spelend te ‘leren’ over het slapen.

Nijntje in dromenland

Mercis

ISBN 978 90 5647 038

Wil jij meer weten over de boekjes van Dick Bruna? Kijk dan op www.nijntje.nl. Ook voor leuke kleurplaten, liedjes, verhalen en spelletjes.