nijntje oefent korte woordjes

Serie ‘nijntje oefent korte woordjes’

Nieuwe dingen leren is niet alleen leerzaam maar zeker ook leuk voor jou en je kleintje. Deze nieuwe serie van nijntje stimuleert zijn woordenschat. Je ziet allemaal herkenbare plaatjes waarvan de woorden bestaan uit één lettergreep. Hierdoor zijn ze ideaal om mee te oefenen.

Serie ‘nijntje oefent korte woordjes’

Dit kan door:

  1. het aanwijzen van het juiste plaatje na het horen van een woord,
  2. het benoemen van het juiste woord na het zien van een plaatje.

Boek-nijntje-oefent-korte-woordjes

Boek ‘nijntje oefent korte woordjes’

Helemaal nieuw is het boek ‘nijntje oefent korte woordjes’ en de oefenkaartjes. Dit zijn 70 losse kaartjes waar je een variatie aan leuke dingen mee kan doen. Kijk naar de plaatjes en benoem wat je ziet. Een boek vol plaatjes waarvan de woorden bestaan uit één lettergreep en daarom ideaal om mee te oefenen. Praat ook met je kleintje over de plaatjes zodat hij de dingen nog beter leert kennen; een jas trek je aan als het warm is, toch? Wat voor geluid maakt een poes? Hebben wij ook een klok in huis?

Kaarten ‘nijntje oefent korte woordjes’

70 Losse oefenkaartjes allemaal met plaatjes van herkenbare dingen met een lettergreep waarmee je veel leuke en leerzame spelletjes mee kan doen.

  • Leg een aantal kaartjes naast elkaar en laat je kindje het kaartje pakken met het woord dat jij zegt. Je kan het spelletje steeds moeilijker maken door meer kaartjes neer te leggen.
  • Laat je kindje groepjes maken. Wat hoort er bij elkaar? Laat je kindje meteen benoemen wat hij pakt.
  • Balletje – balletje met kaarten. Leg drie kaartjes naast elkaar met de plaatjes naar de bovenkant. Vertel het kind op welk plaatje hij moet letten, draai de kaarten om en verander de volgorde.Laat je kindje nu aanwijzen waar het kaartje ligt. Als hij het kaartje heeft gevonden mag hij deze houden.
  • Kleuren herkennen. Vraag je kindje alle kaartjes te pakken met een bepaalde kleur.
  • Pak twee kaartjes, bijvoorbeeld een huis en een stoel, en vraag je kindje wat groter is. Dit kan je natuurlijk ook doen met zwaarder, warmer etc.

Wij zijn super benieuwd naar de spelletjes die jij met de oefenkaartjes verzint! Vertel het ons.