nijntje opzetboekje mijn huis

nijntje opzetboekje mijn huis

Ik ben een mens van tegenstellingen. Ik adoreer (ja, meer dan alleen hou van) klassieke boeken. Niet ieder boek hoeft over te lopen van de nieuwste snufjes voor kinderen. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Maar aan de andere kant adoreer ik kinderboeken die wel iets innovatiefs brengen. Dit boek, nijntjes opzetboekje mijn huis, combineert beiden.

Dan heb je me voor je gewonnen. Simpele tekeningen, duidelijk kleurgebruik. Geen overbodige fratsen, maar… wel iets extra’s! Op iedere pagina zie je namelijk twee uitdrukbare vormen. Een onderkantje en een object. Als je beiden losmaakt kan je het object in het onderkantje klikken en zo een 3D figuur creëren waarmee je van alles kunt doen. Op deze manier is het boek ook lang leuk. In het begin gewoon om te lezen. In een fase daarna om de dingen eruit te halen (‘slopen’… welke baby houdt er nou niet van?). Een dreumes en peuter zullen echt met een doel de objecten eruit halen en daarmee hele verhalen gaan naspelen. Kortom: twee goede elementen in één waardoor je lang plezier hebt van dit boek.