nijntje puzzelboek: zoek de dieren

nijntje puzzelboek: zoek de dieren

Flapjes, opdrachten, lekkere dikke pagina’s. Drie goede ingrediënten voor een leuk peuterboek. Nijntje puzzelboek is meer dan een boek, eigenlijk is het ook speelgoed.

Het boek bestaat uit negen pagina’s en is zo gemaakt dat je op iedere dubbele pagina drie flapjes ziet die je uit het boek kunt halen. Op iedere pagina staat een zoekopdracht en het is natuurlijk de bedoeling dat je uk het juiste object onder het juiste flapje vindt. De opdrachten zijn simpel, bijvoorbeeld ‘zoek een geel dier’. Opdrachten die dus goed te doen zijn voor een peuter. In tegenstelling tot veel boeken van nijntje is dit boek niet getekend, maar voorzien van animatiebeelden net als wie woont er in de dierentuin, nijntje?. Foto’s van een 3D nijntje dus eigenlijk.

Zelf doen en opbouwen

Net zoals bij alle kinderboeken kun je dit boek al vanaf jonge leeftijd voorlezen tot en met de peuterleeftijd. Voorlezen is eigenlijk niet het goede woord. Dit boek bestaat immers met name uit plaatjes. Wat je heel leuk kunt doen als je een peuter hebt, is een eigen verhaal verzinnen. Juist door dat te doen, en in te spelen op het leven van je eigen kind, maak je een boek (en het lezen in het algemeen!) leuk. De flapjes in het boek zijn gemaakt van een zacht materiaal waardoor de stukjes niet 100% recht in het boekje terug gedrukt hoeven te worden. Het gaat hier om een kleine correctie die mogelijk gemaakt wordt, maar die maakt wel het verschil.

Bestel hier in: de wikel van nijntje