nijntje verstoppertje spelen

nijntje verstoppertje spelen

‘nijntje verstoppertje spelen’; leuk bij elke sprong

Verstopspelletjes zijn favoriet bij veel kinderen. Het is niet alleen leuk, maar het stimuleert ook hun ontwikkeling. ‘nijntje verstoppertje spelen’ speelt heel leuk in op deze behoefte doordat nijntje om de 10 seconden iets zegt. Zo worden kinderen nog meer getriggerd om haar te vinden.

Vanaf sprong 6 kan je al beginnen met simpele verstopspelletjes. Terwijl je kindje ernaar kijkt, verstop je nijntje gedeeltelijk onder een doek. Dit helpt je kindje te begrijpen dat ook als hij of zij iets (of een gedeelte) niet ziet, het er toch nog steeds is. Na het nemen van deze sprong kan je het spelletje steeds iets moeilijker maken. Zo kan je na het nemen van sprong 7 twee doeken of kommen gebruiken, waarbij je nijntje onder één van de doeken verstopt. Als je kindje sprong 8 heeft genomen, kan je nijntje verstoppen achter een voorwerp dat een klein stukje van je kindje af staat, zodat hij of zij ernaar toe kan kruipen of lopen.

Als je kindje een kleuter is, is het ‘nijntje verstoppertje spelen’ nog steeds leuk. Dan kan je de zoektocht extra uitdagend maken met bijvoorbeeld de bijgeleverde locatiekaartjes. Natuurlijk zijn er nog veel meer spelvarianten te verzinnen met deze leuke, pratende nijntje. Een ding is zeker; ‘nijntje verstoppertje spelen’ staat garant voor heel veel verstop-plezier! Onder andere verkrijgbaar bij de winkel van nijntje.