nijntjes eerste telboek

nijntjes eerste telboek

Eerst lekker plaatjes kijken, een jaar later leren tellen in het Nederlands en Engels. Van 1 tot en met 10 én weer terug. Dat is wat nijntjes eerste telboek je te bieden heeft (net als nijntjes eerste woordenboek, erg leuk!).

Het lijkt wellicht wat vroeg om tijdens de prentenboek fase al te beginnen met het leren van Engels. Toch moet je je realiseren dat onze wereld, en dus die waar de kinderen in opgroeien, echt snel aan het veranderen is. Engels is en wordt nog veel essentiëler dan ooit hiervoor. Het fijne is dat kinderen al heel jong in contact kunnen komen met een tweede taal zoals het Engels. Kinderen leren een taal veel sneller dan volwassenen, en hoe jonger het kind, hoe sneller en beter hij een tweede taal oppakt. Eigenlijk zou ik al zover willen gaan dat ieder kind naar mijn mening vanaf jongs af aan met het Engels in contact moet komen. Dit boekje is een van de leuke manieren om dat te doen. Simpelweg door op een leuke manier te leren tellen in het Engels. Enne… dat tellen moet je natuurlijk wel even voordoen in het Engels!

De prenten zijn ook erg mooi in dit boek. Na de fase waarin je ze samen ‘gewoon bekijkt en bewondert’ , komt een fase waarin je op ‘zoektocht’ naar bijzondere elementen kan gaan speuren. Welke blouse heeft bloemen? Of, zoek het blauwe blok. Dit begint je uk leuk te vinden in de dreumestijd. Een peuter geniet van alle elementen van het boek. Van kijken tot tellen in het Engels tot het beantwoorden van vragen over het boek.

Bestel hier in: de wikel van nijntje