Onderweg met nijntje en opstaan kleertjes aan

Onderweg met nijntje en opstaan kleertjes aan

Twee nieuwe boekjes van nijntje en allebei ‘interactief’. Daar bedoel ik mee: je uk moet er zelf ook iets voor doen. Niet dat hij dat erg vind, sterker nog, je dreumes geniet daar van.

Ik denk wel eens dat luiheid met de jaren komt want dan wil je juist dat je niets hoeft te doen als je een boek leest. Alleen op de bank hangen ;-). Beide boekjes zijn langwerpig en op iedere rechterpagina staat een langwerpig plaatje dat voor de helft is afgedekt met een schuifbaar karton waar een vraag opstaat. Als ouder lees je de vraag voor en je uk kan dan het schuifje opzij doen om het antwoord te zien verschijnen.

Een klassieke truc maar nog altijd even succesvol. In onderweg met nijntje reis je met nijntje in de auto, op de boot, op de fiets, in de trein en in het vliegtuig. ‘Opstaan kleren aan’ is de tweede titel in deze serie van nijntje.

Rechthoekig en met dezelfde schuifjes. Nu neemt nijntje je niet mee op reis, maar maak je samen kleding avonturen met haar mee. Aankleden, je verstoppen onder een laken.. je schoenen aantrekken, alles passeert de revue. En wederom zijn er leuke vragen die je uk kan beantwoorden.