
Tips voorkomen misselijkheid zwangerschap
Kan ik nog iets aan mijn misselijkheid doen? Misselijkheid komt vooral in de eerste…
Sommige onderzoeken tijdens de zwangerschap worden alleen uitgevoerd als daar aanleiding voor bestaat. Maar onderzoeken die in het algemeen de groei van je baby tijdens de zwangerschap en de gezondheid van jullie beiden in de gaten houden, zullen altijd worden uitgevoerd.
Het begint bij je eerste bezoek aan de verloskundige met een bloedprikje om te kijken of er voldoende zuurstof door je lichaam kan circuleren: het Hb-gehalte wordt vastgesteld. Bovendien wordt direct bekeken of het type bloed dat jij hebt goed kan samengaan met het bloed van je kindje: de juiste rhesusfactor. Met een zogeheten CTG-onderzoek wordt de hartslag van je baby in kaart gebracht en geregistreerd.
Rond negen weken krijg je een termijnecho. Tijdens deze echo wordt de zwangerschapsduur vastgesteld en er wordt gekeken of je zwanger bent van een kindje of een meerling.
Rond twintig weken krijg je weer een echo: het Structureel Echoscopisch Onderzoek (SEO), ook wel 20-wekenecho genoemd. Tijdens deze echo wordt gekeken naar de groei en ontwikkeling van de buikbaby. Daarbij kunnen ook ernstige lichamelijke afwijkingen worden gezien. Als je wilt kun je de echoscopist vragen wat het geslacht is van je kind. Vraag je verloskundige of gynaecoloog om meer informatie over onderzoeken tijdens de zwangerschap.
We luisterden naar onze gebruikers en hebben
de app volledig vernieuwd: een fris nieuw design,
verbeterde navigatie en herschreven alle teksten.
De wereldwijd #1 best verkochte babyapp
heeft een sprong gemaakt!