Ontstaan van een allergie

De meeste baby’s worden niet geboren met een allergie. Als je twijfelt of je baby of kind allergisch is, zijn er twee dingen die je kunt doen: zelf proberen de bron te vinden, of de eventuele allergie ontdekken via een bloed- of huidtest.

Baby en kind: Testen op allergie

Als je twijfelt of je baby of kind allergisch is, zijn er twee dingen die je kunt doen: zelf proberen de bron te vinden, of de eventuele allergie ontdekken via aan bloed- of huidtest. Zelf ontdekken waar het vandaan komt is natuurlijk het fijnste voor je baby of kind. Echter, dit is niet altijd mogelijk. Het kan namelijk een tijd duren voor de allergische reactie overgaat als de bron is weggenomen, maar anders om kan het ook een tijd duren voor een kind een allergische reactie krijgt.

Geboren met allergie?

De meeste baby’s worden niet geboren met een allergie. Dat wil zeggen, de aanleg kan er zijn, maar ze reageren nog niet met een allergische reactie op de bron. Dat komt doordat de spreekwoordelijke emmer nog niet is overgelopen. Ieder mens (dus ook baby), kan een bepaald portie van de allergische bron aan zonder daar last van te krijgen. Pas als dat portie zo groot is dat de spreekwoordelijke emmer overloopt, treedt er een allergische reactie op.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Aanleg voor allergie

De aanleg voor een allergie is wel redelijk in te schatten. Als een van de ouders een allergie heeft is de kans dat het kind een allergie krijgt 40%. Zijn beide ouders allergisch dan stijgt die kans tot zelfs 80%, zo laat Amerikaans onderzoek zien. Als een volwassen persoon eenmaal een allergische reactie heeft ontwikkeld op een bepaalde bron, dan blijft hij zij allergisch hiervoor.

Bij baby’s en kinderen is dat anders. Soms groeien zij als het ware over de allergie heen. Ook is het een fabeltje dat je door ‘over je grens heen te gaan, over een allergie heen groeit. Sterker nog, daar maak je de allergie alleen maar erger mee. Forceer dus niets, nooit.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)