Peuters en muziek

Muziek maken en liedjes zingen: dreumesen en peuters genieten ervan. Daarnaast is het zingen van liedjes ook goed voor de taalontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters. Veel kinderdagverblijven en peuterspeelzalen besteden aandacht aan zingen en muziek maken. Maar je kunt er natuurlijk ook thuis mee aan de slag of samen met je dreumes of peuter op muziekles!

Wiegt jouw baby ook met zijn heupjes of wiebelt hij op en neer bij het horen van een vrolijk deuntje? Fungeren een pan en pollepel dikwijls als slaginstrument? En als je dreumes een drambui dreigt te krijgen, kun je hem dan ook zo goed afleiden door een liedje te gaan zingen? Kinderen en muziek: ze zijn er dol op. En samen muziek maken en liedjes zingen zijn ook nog eens goed voor de ontwikkeling van je kind! Wist je dat in onze app meerdere muziekspelletjes staan die de ontwikkeling van je kindje stimuleren?

  • Liedjes zingen stimuleert de spraak- en taalontwikkeling van je kind
  • Liedjes zingen en muziek maken is goed voor de motorische ontwikkeling van je kind. Denk maar eens aan bewegingen die je maakt bij liedjes als: klap eens in de handjes, in de maneschijn en hoofd-schouders-knie-en-teen.
  • Door het zingen van liedjes wordt het geheugen van je kind gestimuleerd en getraind.

Dagelijks portie muziek

Je kunt je kind dagelijks zijn portie muziek geven door iedere dag even samen te zingen en te dansen. Net zoals je je baby iedere dag voorleest. Zet bijvoorbeeld na het avondeten de muziek aan en dans met het hele gezin. Je kunt natuurlijk ook de ‘muziekles’ doen tijdens dagelijkse bezigheden als in bad gaan, als je de tanden van je baby poetst of tijdens het koken. Of wat dacht je van samen luidkeels liedjes zingen op de fiets?!

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Muziekles: muziek op schoot

Merk je dat je kind erg geïnteresseerd is in zingen, dansen en bewegen? Dan kun je samen op muziekles gaan. Een voorbeeld van muziekles voor jonge kinderen is ‘muziek op schoot’. Je volgt de lessen samen met je kind. In een lesgroep zitten zo’n 6 à 8 kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd. Jullie zingen liedjes, maken muziek met allerlei instrumenten en ook bewegingsspelletjes zijn een onderdeel van de lessen. De lessen duren ongeveer driekwartier en daarna kun je meestal nog wat drinken en met andere ouders kletsen terwijl je dreumes of peuter nog even speelt.

Meer informatie over ‘muziek op schoot’ en locaties waar de lessen gegeven worden bij jou in de buurt: muziekmethetjongekind.nl

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)