Regenkleding voor je kind

Regenkleding voor je kind

‘Onder moeders paraplu liepen eens twee kindjes. Het regent, het regent, de pannetjes worden nat!’ In Nederland kun je niet zonder paraplu, regenlaarzen en regenkleding. Zodra je kind kan lopen, is een passend paar regenlaarzen en regenkleding dan ook geen overbodige luxe!

Er met je kind op uit gaan is heerlijk. Maar hoe vaak komt het niet voor dat je ’s ochtends de gordijnen opentrekt en ziet dat het met bakken uit de hemel valt? Je kunt twee dingen doen: of de hele dag binnen gaan zitten, of je kind regenkleding en regenlaarzen aantrekken en er op uit gaan.

Ravotten

Behoor jij tot de ouders van wie het kind niets fijner vindt dan nat en vies worden? Dan is een regenachtige dag juist een feestje voor je kind! Ga naar het bos en laat hem daar in de modder ravotten en in de plassen stampen. De reden dat veel kinderen dit geweldig vinden, is omdat ze al zo vaak ‘netjes’ moeten zijn, hun voeten moeten vegen en hun handen moeten wassen. Natuurlijk trek je je kind wel een oud kloffie en regenkleding aan. Regenkleding beschermt je kind tegen nat (en daardoor koud) worden.

Regenlaarzen

Loopt jouw dreumes graag op zijn regenlaarzen (zelfs als het zomer is)? Het is een mysterie, maar veel kinderen zijn dol op regenlaarzen! Regenlaarzen zijn niet gemaakt om hele dagen op rond te banjeren. Simpelweg omdat ze van plastic zijn en niet voldoende steun geven. Ideaal zijn ze natuurlijk wel voor een druilerige dag. En ach, als je kleine er thuis tijdens het spelen de show mee steelt, dan kan dat natuurlijk ook geen kwaad.

Kraamcadeau

Hippe regenlaarsjes zijn ook een origineel kraamcadeau of leuk om aan de aanstaande moeder cadeau te geven tijdens een babyshower. Ook al kan de baby ze nog lang niet aan, schattige lieveheersbeestlaarsjes of stoere brandweerlaarzen zijn ook een leuke accessoire in de babykamer!