De allereerste reis met Stokke

De allereerste reis met Stokke

Als je in het ziekenhuis gaat bevallen, moeten er twee dingen boven aan je ‘meeneem-lijst’ staan, namelijk je vluchtkoffer en de Stokke Autostoel Izi Go Modular. Wat een luxe om je gloednieuwe baby mee naar huis te nemen in deze stevige en veilige autostoel. De eerste reis met Stokke was meteen een succes!

Daar loop je dan (of nja loop, ik bedoel ZIT je dan, in de rolstoel!), de deuren van het ziekenhuis uit met je gloednieuwe wonder bij je. Veilig in de Autostoel Izi Go Modular (die voldoet aan de nieuwe I-Size veiligheidsnorm) door o.a. de extra bescherming van de (uitneembare) newborn set. Door de verwijderbare kussens en hoofdsteun gelet op een optimale veiligheid en comfort voor je baby: het hoofdje van de baby kan niet meer heen en weer schudden tijdens het rijden*. De verkleiner voor de baby kan eruit als je baby groter wordt.

*Er wordt wel aangeraden om je baby niet langer dan 2 uur in een autostoel te laten zitten. Deze twee uur kan je baby heel comfortabel zitten, maar heeft niet veel bewegingsvrijheid.  Dit is niet optimaal voor de ontwikkeling van je baby. Daarom het advies om je baby maximaal twee uur achter elkaar in een autostoel te zetten.

De zon schijnt, maar door de grote geïntegreerde kap met ventilatie en een zonbescherming van UPF 15+ kan de zon je baby niet schaden. De auto staat voor, met de vooraf geïnstalleerde isofix base. Deze is makkelijk te bevestigen in de auto door middel van de bevestigingsankers aan de achterzijde. Deze ankers worden vastgeklikt aan de carrosserie van de auto zodat de base stevig vast staat. Aan de voorzijde heeft de Isofix Base een extra steunpoot die zorgt voor extra stabiliteit. Ook hier klikt de indicator groen als het autostoeltje goed vast zit. Deze isofix zorgt ervoor dat de Stokke Autostoel Izi Go Modular gemakkelijk met 1 klik veilig vast zit in de auto. Handig om te weten (puur om te vertellen, totaal niet door eigen ervaring 😉 ): als je de isofix niet goed installeert in de auto, piept deze!**

We controleren nog een keer de verstelbare 5-punts veiligheidstuigje en dan kunnen we op reis met Stokke. Letterlijk en figuurlijk…

Thuis aangekomen pakken we de Stokke Xplory 6 Athleisure uit de achterbak, klikken deze met een beweging uit, en met een andere beweging bevestigen we de autostoel Izi Go Modular op het onderstel. We checken de groene indicatoren (die aangeven dat de autostoel goed vast zit) en we lopen voor de eerste keer als ouders, als gezin, ons huis in. Wat een geluk.

**Isofix is een mega luxe en biedt extra veiligheid. Maar mocht jouw auto niet de mogelijkheid bieden om een isofix te installeren, dan kun je de Autostoel Izi Go Modular erg makkelijk installeren met de autogordel. Zowel op de achterbank als op de bijrijdersstoel (LET OP: mocht je de autostoel op de bijrijdersstoel willen installeren, zorg er dan wel voor dat de airbags uitgeschakeld zijn voor de veiligheid!).

Kijk voor meer informatie op Stokke.com

De allereerste reis met Stokke
De allereerste reis met Stokke
De allereerste reis met Stokke
De allereerste reis met Stokke
De allereerste reis met Stokke
De allereerste reis met Stokke