Slaap je nijntje?

Slaap je nijntje?

Dit boek is door de vormgeving en opmaak net even anders dan normale boeken. Je leest het boek ‘verticaal’, ipv de horizontale positie waarin je een boek normaal leest.

Ieder onderwerp (slapen, aankleden, douchen en eten) wordt op vier pagina’s verwoord, of beter gezegd: getekend. De middelste twee van die vier pagina’s is een gestanste pagina. Dat wil zeggen: heeft een vorm gekregen. Hierdoor is dit een soort flap. In het onderwerp van ‘aankleden’ zie je bijvoorbeeld nijntje met winterkleding aan op de eerste twee pagina’s en als je de flap omslaat zie je nijntje in zijn zwembroek staan.

Dit is educatief voor kinderen vanaf een jaar, maar voor die tijd beleeft je uk er ook al veel lol aan doordat het een ‘kiekeboe’ effect heeft met de flappen. De verhaaltjes en de tekeningen zijn, zoals we van Dick Bruna gewend zijn, simpel en leuk, precies zoals je uk het graag ziet.

Slaap je nijntje?
Mercis
ISBN: 90 73991 67 6

Wil jij meer weten over de boekjes van Dick Bruna? Kijk dan op www.nijntje.nl. Ook voor leuke kleurplaten, liedjes, verhalen en spelletjes.