Slaap kindje slaap

Slaap kindje slaap

Wie wil er nou niet naast haar pasgeboren baby slapen? Er zijn veel mensen die hun pasgeboren baby tussen hun in laten slapen, maar dit wordt afgeraden. Het is niet veilig en daarnaast lijkt het me ook niet erg fijn voor je eigen nachtrust, aangezien je dan slaapt met de gedachte: “Ik moet niet bovenop mijn baby gaan liggen.”

Voor ouders die toch dichtbij hun kindje willen slapen heb ik de oplossing: Chicco Next2Me Wieg. Wellicht heb je hem al eens voorbij zien komen op de televisie, want momenteel maken ze er reclame voor. Ik kreeg hem aangeraden via een vriendin, die er erg tevreden over was.

Je kunt de wieg op twee manieren gebruiken: als gewone gesloten wieg en als aansluitende wieg aan je eigen bed (dat is het idee van Next2Me natuurlijk 😉 ). Je ritst dan één kant open en schuift die aan je bedzijde. Het wiegje is verstelbaar in zes verschillende hoogtes, dus eigenlijk geschikt voor ieder type bed. Daarnaast is de wieg makkelijk invouwbaar, waardoor je deze bijvoorbeeld ook mee kunt nemen als de kleine uit logeren gaat. Er zit ook een draagzak bij waarin je de wieg kunt vervoeren.

Wij hebben een erg laag bed en ik was even bang dat de wieg niet laag genoeg zou zijn, maar gelukkig past de laagste stand uitstekend! Daarbij heb ik de hoofdzijde iets hoger staan, zodat ze met haar hoofdje iets hoger ligt. Het is de bedoeling dat je de wieg met banden vastzet aan je bed, zodat deze niet weg kan schuiven.

Ik vind de wieg heel erg fijn, omdat Costes naast me ligt en ik haar goed kan zien. Ik zie het meteen als ze wakker is en honger heeft. Dan schuif ik haar gemakkelijk naar me toe om haar te voeden. Als ze ‘uitgegeten’ is hoef ik ook weinig moeite te doen om haar weer in de wieg te leggen. De wieg is dus comfortabel voor de baby én voor de moeder. Doordat je niet je bed uit hoeft blijf je toch iets meer in de slaapmodus voor mijn gevoel.

De wieg is verkrijgbaar in beige, grijs, zachtroze of zachtblauw. Kijk voor meer info op de website.