SPECIAL: zwangerschaps, behandelingen

SPECIAL: zwangerschaps, behandelingen

It’s mommy time!

Tijdens de zwangerschap wordt er vaak alleen aan de baby gedacht: alles wat wordt gekocht staat in het teken van de baby. Maar vergeet ook niet jezelf! Het is belangrijk om ook aandacht aan jezelf te schenken en, nu het nog kan, tijd voor jezelf te nemen. Daarom ben ik een aantal beautysalons gaan bezoeken die special voor zwangere vrouwen behandelingen aanbieden. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om mijn recensies te lezen. Beloof me dat jij als mommy-to-be ook even aandacht aan jezelf besteedt. Afgesproken?!

Zwangerschapsbehandelingen zijn ook erg leuk om cadeau te krijgen, dus een tip voor alle mannen met een zwangere vrouw. Laat anders dit artikel even open staan op je scherm, zodat je manlief even een hint kunt geven 😉

Nog even een special thanks naar alle salons die mij hebben ontvangen, ik heb ontzettend genoten!

City Treatment Utrecht

In het centrum aan de gracht, ja niet alleen Amsterdam heeft grachten, zit de beautysalon City Treatment. Als je geluk hebt kun je voor de deur parkeren.
Bij binnenkomst mocht ik even plaats nemen op de bank om te wachten totdat ik aan de beurt was. De uitstraling van de salon is een mix van serene rust en een moderne/gezellige inrichting. Het doet huiselijk aan.
Als ik aan de beurt ben word ik ontvangen door Steven, tevens de eigenaar van de salon. We gaan naar de behandelruimte en ik krijg de tijd om me te installeren op de massagetafel. Gedurende de zwangerschapsbehandeling lig ik op mijn zij met een handdoek tussen mijn benen. Dat is goed te doen. Ik vertel Steven waar ik last van heb gedurende mijn zwangerschap (mijn rug!) en hij geeft aan dat hij het gaat proberen te verhelpen voor zover mogelijk. Steven heeft al vrij snel in de gaten dat ik een control-freakje ben en zegt me meerdere malen te ontspannen, ai dat is zo lastig, maar ik doe mijn best! De behandeling is heerlijk! Eerst is mijn linkerhelft van mijn rug aan de beurt, na een draai de rechter. Daarna lig ik op m’n rug en zijn m’n benen en voeten aan de beurt, hemels. Er wordt me gevraagd of ik ook mijn buik gemasseerd wil hebben. Ik geef aan dat ik dat nog niet eerder heb ervaren en denk even na, is het goed voor de baby? Normaal zijn mijn vriend en ik de enige die aan de baby zitten… Ik besluit om het maar gewoon te ervaren en het bevalt prima! Ook al zitten je knelpunten vaak ergens anders tijdens je zwangerschap dan je buik, oke dat is dan wel de oorzaak ervan, is het toch fijn om ook je buik te laten masseren. Natuurlijk wel heel gentle.
Na de massage kom ik nog even bij met een kopje thee en ik krijg het advies om zoveel mogelijk proberen te ontspannen en los te laten. Zeker bij de bevalling is dat van groot belang.

City Spa Veenendaal

Bij binnenkomst word ik vriendelijk ontvangen door Tamara, de bedrijfsmanager van City Spa. Ze biedt me een kop thee aan en we nemen plaats aan de lange tafel. De salon zit op een hoekje, in het centrum, en ziet er heel gezellig uit. Vooral het behangetje op de muur springt eruit!
City Spa is dé salon voor mommy-to-be’s en mommy’s. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van zwangere vrouwen en moeders. Naast ontspannende behandelingen helpen ze je namelijk ook bij het kwijtraken van je zwangerschapskilo’s die maar niet meer verdwijnen. Marije, de eigenaresse van de salon, vertelt gepassioneerd over haar eigen zwangerschaps-ervaringen en hoe ze daarmee deze salon heeft opgestart. Zij kwam niet van haar zwangerschapskilo’s af en kwam in aanraking met de behandelingen die zij nu zelf aanbiedt in haar salon. Ze wil andere vrouwen graag helpen om hetzelfde resultaat te behalen als zij. En ja, dat mag even gezegd worden, want Marije ziet er als moeder van 3 meiden geweldig uit! Wat een figuurtje!
En nu dan even over de zwangerschapsbehandeling, want daar kwam ik natuurlijk voor. Jessica, gespecialiseerd in zwangerschapsbehandelingen en zelf ook moeder, neemt me mee naar de behandelruimte. Ik mag op m’n zij plaats nemen op de behandeltafel en Jessica dekt me toe met een lekker warm dekentje. Vantevoren neemt ze met me door of er nog bijzonderheden zijn waar ze rekening mee moet houden en of ik allergieën heb. Nope. De behandeling is heerlijk ontspannen en op het einde val ik zelfs bijna in slaap. Helemaal zen dus. Doordat Jessica zelf ook moeder is voelt het vertrouwd (dat ze weet wat ze doet aangezien ze zelf weet hoe het voelt) en ze stelt je op je gemak. Dat vind ik erg belangrijk bij een behandeling, laat staan bij een zwangerschapsbehandeling. Je voelt je toch een beetje meer kwetsbaar dan normaal. Na nog wat te drinken en te kletsen verlaat ik geheel ontspannen de salon.

Beauty Junkies Hengelo

Deze mooie salon in het hartje van Hengelo wordt gerund door twee zussen. Ze zijn winnaar van de beauty award 2016 ‘Beste salon van Nederland’. Dat wil natuurlijk wel wat zeggen 😉
Vandaag heb ik gekozen voor een behandeling voor mijn voeten, want ja, die hebben wat te verduren. De behandeling heet, hoe toepasselijk, Mama’s Feet en duurt 70 minuten.
De salon heeft een prachtige ruimte speciaal ingericht voor voetbehandelingen. Er zijn vier plekken, dus ook ideaal om samen met een vriendin van een behandeling te genieten. Je zit lekker hoog.
Onder het genot van een kopje thee worden mijn voeten lekker gereinigd en mogen ze in een badje. Mijn nagellak wordt verwijderd en mijn nagelriemen worden los gemaakt. Er wordt wat gevijld aan mijn nagels en het eelt wordt weggehaald. Dat is gelukkig niet heel veel… Ik krijg een heerlijke voet/been massage en er wordt gescrubd. Daarna mogen mijn voetjes lekker tot rust komen in het badje met sop. Beauty Junkies werkt met nagellak van OPI en ik mag een kleurtje uitkiezen voor op mijn tenen. Ik ga voor donkerrood, dat is voor de wintermaanden toch wel mijn favo kleur. Na de basecoat, kleurlaag en topcoat is het tijd om te drogen… Ondertussen schiet ik wat mooie plaatjes van de salon en klets nog wat met de eigenaresse. Ze vertelt over andere behandelingen die ze doen en dat ze in het Oosten exclusieve retailer zijn van het make-up merk Ellis Faas. Ook werken ze met Anastasia voor de mooiste wenkbrauwen. Na de behandeling voelen mijn voeten en onderbenen weer als herboren en ook mijn teennagels zijn bevallingsproof.

Sanadome Nijmegen

In dit hotel annex thermen kun je dus je hotelovernachting combineren met een heerlijk bezoek aan de thermen. Als gast in het hotel heb je automatisch toegang tot de thermen. Maar ook als buitenstaander kun je de thermen bezoeken. Je koopt dan gewoon een dagkaart en kunt de hele dag (tot 23:30 (!)) genieten van de warme baden. Naast de thermen biedt Sanadome ook behandelingen aan. Ik kom voor een Mama Mio behandeling. Mama Mio is een Amerikaans concept en Sanadome is de enige salon in Nederland die deze behandelingen aanbiedt. De behandelingen zijn ontworpen en specifiek gericht op de behoeftes en het lichaam van de zwangere vrouw. De producten die gebruikt worden bij de behandeling zijn ook exclusief van het merk Mama Mio. Je kunt kiezen uit drie behandelingen, namelijk: Mellow Mama, Lighten Up en de The Yummy Tummy. Ik kies voor de Mellow Mama. De ontspannende lichaamsmassage duurt 75 minuten. De speciale prenatale massagetechnieken zorgen ervoor dat de spieren, die verantwoordelijk zijn voor de ondersteuning van de zwangere buik, verlicht worden. Tevens wordt overtollig vocht in het lichaam afgevoerd en de bloedcirculatie bevorderd. Ik lig heerlijk op mijn zij gedurende de behandeling in een fijne, lichte ruimte. Op de achtergrond staat een muziekje en de specialiste die me behandeld is uiterst bekwaam. Ze vertelt dat zij met een aantal collega’s de Mama Mio behandelingscursus heeft gevolgd en het zelf ook heel bijzonder vindt om deze behandelingen te mogen geven. Bij de producten die ze gebruikt (ik denk wel vier verschillende) legt ze steeds uit wat de producten doen en wat er in zit. De producten hebben één generieke geur. Dit is tegen misselijkheid, aangezien zwangere vrouwen daar nog al eens last van kunnen hebben ;-). De producten zijn vrij van parfum en andere schadelijke stoffen. De behandeling is heerlijk ontspannend en doet wat het vantevoren heeft beloofd. Na mijn behandeling rust ik uit in de relaxruimte onder het genot van een kopje thee en glaasje water en daarna bezoek ik nog even de Thermen van Sanadome. Ze hebben allerlei verschillende warme thermaalbaden met water uit eigen bron. Het zoutbad is erg lekker, omdat je daar letterlijk gewichtsloos in bent. Even lekker drijven… Ik probeer een aantal baden en merk dat ik helemaal ontspannen ben. Het was een heerlijke mama-verwen ochtend.

Heb je een vriendin die zwanger is? Sanadome biedt ook babyshower-arrangementen aan. Erg origineel om te doen als babyshower ipv ergens thee drinken en spelletjes spelen als babyhapjes proeven en luiers ruiken 😉

Wil je een kijkje nemen op de websites van één van de salons? Klik dan op de desbetreffende foto!