Zwanger: spelen met de baby in je buik

Het klinkt misschien gek, maar als je zwanger bent, kun je echt al met de baby in je buik spelen! Probeer het eens. Met een beetje oefening lukt het vast en zeker om al tijdens je zwangerschap contact te maken met de baby in je buik.

Leg je (warme) handen op je buik en pak als het ware de ‘ballon’ in je buik een beetje op. Beweeg je buik voorzichtig op en neer. Wieg je buik op het ritme dat jouw lijf aangeeft. Je zult merken dat je baby inspeelt op deze beweging. Hij ‘zwemt’ naar je hand toe als je eventjes stopt met wiegen. Het duurt even voordat je dit kunstje onder de knie hebt, maar het is de moeite waard. Ook harde buiken worden weer zacht door even op en neer te wiegen. Natuurlijk kan je partner dit ook doen.

Haptonomie

Als je hier meer over wilt weten en dit nog beter onder de knie wilt krijgen kun je er voor kiezen om een haptonomiecursus te volgen. Daar leggen ze je alles uit over het contact maken met je buikbaby.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Als je zwanger bent kun je op ieder moment spelen en contact maken met de baby in je buik!

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)