springen, spelen en sporten met nijntje

springen, spelen en sporten met nijntje

Een boek lezen is leuk, maar als een boek je aan het nadenken zet, is een boek nog leuker. Eigenlijk zou je dat kunnen zien als interactiviteit van boeken. Een boek beschrijft iets, en zet daarmee een knop aan in je hersenen.

Welnu, dat is precies wat springen, spelen en sporten met nijntje met je uk doet. Iedere dubbel pagina, spread, laat op de rechterkant de tekst zien en op de linkerkant tekeningen. De tekst gaat steeds over een onderwerp, bijvoorbeeld buiten spelen. Sporten, in het park spelen, de wereld op zijn kop, elkaar nadoen, de gymzaal, muziek, samen spelen, sneeuwpret. Nijntje leidt het onderwerp in en stelt op het eind een vraag. Wat doe jij graag buiten? Wat vind jij leuk om in de sneeuw te doen? Kan jij springen en zingen tegelijk? Die vragen vragen letterlijk om een antwoord en zetten dus aan tot een kort gesprekje. Een super leuke manier om zo van je uk te horen wat zij het leukste vinden in het bos! Je kunt de antwoorden weer gebruiken om echt even over een onderwerp door te praten. Je zult merken dat je grappige gesprekken hebt op deze manier.

Het boek is gemaakt van een mooi karton met enigszins buigzame pagina’s, en zoals altijd zijn de boeken van Mercis Publishing goed te hanteren door kleine kinderhandjes. Een erg leuk en verassend boek dat bij veel kinderen met veel verschillende soorten karakters goed in de smaak zal vallen.