Sprong 1

De lastige fase, waarin je baby meer huilt, hangerig en humeuriger is, vindt bij sprong 1 plaats tussen week 4 en 6. Deze fase hoeft niet de gehele twee weken te duren. De grootste kans op de lastige fase vindt plaats in week 5. Rond week 5 á 6 is de kans groot dat je de eerste nieuwe vaardigheden van je kleintje gaan zien!

Je baby 5 – 8 weken: Dansen op muziek

Mentale Sprong 1 – Sprong van Sensaties

In het hoofdstuk van Oei, ik groei! over deze sprong lees je alles over die interne veranderingen. Toch blijft het moeilijk om je als volwassene een beeld te vormen bij de belevingswereld van je vijf weken oude uk. Wel zul je versteld staan van de enorme veranderingen die je gaat zien. Je merkt na het nemen van deze sprong dat hij opeens ‘anders’ is. ‘Groter’, ‘minder kwetsbaar’, ‘temperamentvoller’ en… nog steeds even lief.

Leer alles over de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Lees het boek met alle 10 sprongen.

5 weken: groeien en een traan

Alles wijst erop dat je baby rondom deze sprong een snelle rijping meemaakt van stofwisseling, ingewanden en zintuigen. Hij is duidelijk meer geïnteresseerd in de wereld om zich heen en kan nu ook voorbij de afstand van 20 tot 30 centimeter iets beter zien. Als moeder merk je dat je baby opeens meer reageert op jou en anderen. Je baby kan voor het eerst of veel vaker dan voorheen een traan produceren.

Neem een kijkje in de mentale ontwikkeling van jouw kindje en ontdek hoe je de nieuwe vaardigheden kunt stimuleren met de Oei, ik groei! app of het boek!

Alles over mentale sprongen van je baby in het eerste jaar

Mentale sprongen van je baby in het eerste jaar.

Deel dit artikel