Stokke Beat review

Stokke Beat review

Wat een eer om met deze stijlvolle en praktische kinderwagen op pad te mogen. Een kinderwagen moet bij mij wel aan hele hoge eisen voldoen en had niet gedacht dat er een kinderwagen zou bestaan die aan (bijna) alle eisen zou voldoen maar de Stokke Beat komt toch wel heel erg in de buurt.


Het oog wil ook wat
Om maar te beginnen met waar je (IK!) als eerste op let bij het uitkiezen van een kinderwagen: the looks! De Beat is ontzettend stoer en straalt tegelijkertijd klasse uit. Pluspunt!

Vanaf het begin…
De kinderwagen is al te gebruiken vanaf de geboorte, door de (erg makkelijk te bevestigen!) Stokke Beat reiswieg. Deze zit niet standaard bij de kinderwagen, maar is wel ontzettend fijn om erbij te hebben. Zo kan je lekker wandelen en/of je booodschappen toen terwijl je kleintje heerlijk en veilig slaapt. Het matrasje is van hoog kwalitatieve Sorona® vezels gemaakt. Geen idee wat dat is maar mijn dochter slaapt er heerlijk (en veilig!) op 😉 Wat ik ook erg handig vind aan de reiswieg is dat je deze ook als tijdelijk wiegje bijvoorbeeld op de slaapkamer kan zetten.

Comfort; Geen gehannes
Allereerst wil je natuurlijk dat je kindje veilig en lekker ligt en zit en tegelijkertijd veel van de wereld om hem heen kan zien. En wat ook ontzettend belangrijk is, is dat de kinderwagen makkelijk ‘bedienbaar’ is. Daar is bij de Beat op alle fronten rekening mee gehouden:

Een hand:

De Beat heeft één doorlopend handvat waardoor de wagen makkelijk met een hand geduwd kan worden. Zo kan je en je koffie vasthouden, de hond uitlaten, een belletje plegen én de wagen duwen. Multitask-proof dus! Ook is de Beat gemakkelijk met één hand in te klappen, zelfs als het stoeltje er nog op zit!

Weinig & veel ruimte

De Beat lijkt heel robuust maar hij is heel smal. De kinderwagen is namelijk +/- 53 cm breed waardoor je gemakkelijk door bijvoorbeeld de smalle (winkel)paden kunt rijden. Doordat hij zo smal is neemt hij ook niet veel ruimte in, in de auto.

Aan de andere kant (lees: onderkant) biedt de Beat wel weer enorm veel ruimte. De extra grote boodschappenmand onder de kinderwagen biedt ruimte voor 10 kg aan shoppingspullen. En laten we eerlijk zijn, dat is gewoon geweldig (en super handig!).

 

Veiligheid, comfort & dichtbij

Los van alle fijne en handige voordelen die de Beat voor ons als ouders biedt, is het natuurlijk het belangrijkste dat je je kindje veilig & comfortabel kan vervoeren. Zowel in de stad als bijvoorbeeld in het bos… Bij de Stokke Beat is aan alles gedacht:

  • De schokdempers in de voorwielen zorgen ervoor dat je kindje weinig last heeft van kleine vervelende hobbels zoals klinkers of kuilen!
  • Het is gevaarlijk om een (hydrofiele) doek over de kinderwagen heen te leggen tijdens een warme dag. Hierdoor stijgt de temperatuur te hoog en te snel in de kinderwagen. De Beat heeft hiervoor een uittrekbare zonnekap die bescherming biedt tegen de zon met SPF 50+ en zorgt voor ventilatie en extra schaduw.
  • Om er te voor zorgen dat je kindje veilig, maar toch comfortabel, blijft zitten/liggen, heeft de Beat een gewatteerde vijfpuntsgordel.
  • Het ruime zitje is ruime biedt goede ondersteuning en is omkeerbaar! Zo kan je kleine de wereld van alle kanten goed bekijken.

Hebben we nog op- en aanmerkingen over deze kinderwagen? Het is even zoeken, maar we hebben een paar gevonden:

  • Als je de Beat ingeklapt is kan hij niet rechtop (verticaal) staan, enkel liggen, wat niet altijd handig is.
  • Producten van Stokke zijn niet universeel dus de Beat is niet echt te combineren met andere merken. Hier heb je dan weer speciale Stokke adapters voor nodig.
  • Stokke betekent kwaliteit, en aan kwaliteit hangt wel een iets hoger prijskaartje…

Wil je nog meer informatie over de Stokke Beat, raad ik aan om even op de website te kijken, of ga hem uitproberen in de winkel. Want als je een stijlvolle, lichte, gemakkelijke, multitask-proof, meegroei kinderwagen met veel comfort, een zoekt… hoef je niet verder te zoeken! De Stokke Beat is je antwoord.