Tips om je buik te camoufleren

Tips om je buik te camoufleren

De stylisten van personal shopping service Het Nieuwe Zwart., Moon Fraaij (34) en Marina Jelavic (35), behandelen elke maand een styling probleem. (www.hetnieuwezwart.nl)

Het buikje

Heb je een buikje na de zwangerschap en wil je deze graag camoufleren? Dan kun je de volgende tips toepassen om stralend voor de dag te komen!

  • Tip 1:

Tips om je buik te camoufleren

Leg de nadruk op je decolleté en je onderarmen/ polsen. Dit leidt af van het buikje. Dit doe je door middel van een top met v-hals en driekwart mouwen.

  • Tip 2:

Tips om je buik te camoufleren

Draag broeken die wat hoger vallen in de taille, net iets over de navel. Het kan een skinny high waist jeans zijn of een hoog vallende ‘palazzo’ broek met strik ceintuur, je top tuck je een nipje net uit het midden rechts in je broek, zo valt de top nog gedrapeerd over je buik middenvoor maar maak je toch lengte.

  • Tip 3:

Tips om je buik te camoufleren

Draag tops in soepel vallende stoffen. De stof moet lekker ‘flowy’ zijn, want katoen blijft hangen waar je het niet wil, op je buik dus…, je kunt beter gaan voor een viscose mix of zijdelook. Ook staat een langere top tot over het kruis vaak slanker dan een top die stopt op de heup.

  • Tip 4:

Tips om je buik te camoufleren

Wil je graag een jurkje aan en er zo slank mogelijk uitzien ga dan voor een overslag a-lijn jurk met gedrapeerd effect op de buikpartij, v-hals en driekwart mouw.

  • Tip 5:

Tips om je buik te camoufleren

Draag de juiste broekjes onder je kleding, ga voor een hoog corrigerend broekje met langere pijpjes onder een jurk of palazzo broek, neem deze een maat groter zodat het nog wel comfortabel zit maar nog steeds zijn werk doet. Ga voor taille strings of taille broekjes met pijpjes onder je kleding, zodat je buikje mooi weggewerkt blijft. Er bestaan ook corrigerende taille strings, dit staat ook erg mooi.