Voedingshoudingen

Je kunt je baby in verschillende houdingen borstvoeding geven: in de madonnahouding, rugbyhouding en doorgeschoven houding. Je kunt je baby ook liggend borstvoeding geven.

In welke verschillende houdingen kun je je baby voeden als je borstvoeding geeft?

Kies een voedingshouding waar jij je prettig bij voelt en kijk wat het beste bij jou en je baby past.

Madonnahouding

Bij het zittend voeden neem je je baby op de onderarm, linkerarm bij linkerborst en rechterarm bij rechterborst. De baby ligt met zijn buik naar jouw buik. Deze houding wordt veel gebruikt.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Liggend voeden

Je ligt op je zij en je baby ook, buik tegen buik. Je kussen trek je onder je hoofd (niet onder je schouder). Lig niet met een te holle rug, dit houd je niet lang vol.

Rugbyhouding

De baby ligt naast je met zijn buikje naar je toe. Als je rechts voedt ondersteunt je rechterhand het hoofdje. Let hierbij op dat de benen van de baby niet tegen de rugleuning trappen, dan zet de baby zich van de borst af.

Doorgeschoven houding

De buitenste arm sla je om je baby, zijn hoofdje rust op je hand. Bij je rechterborst, ondersteun je je baby met de linkerarm en bij je linkerborst ondersteun je je baby met de rechterarm. Deze houding adviseer ik vaak als baby’s nog klein zijn en het aanleggen nog niet zo makkelijk gaat. Je kunt wat meer sturing geven als je baby gaat aanhappen.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)