Wat doe je als je kind achter loopt met taal?

Wanneer moet je je zorgen gaan maken om de taalontwikkeling van je kind?

Wat doe je als je kind achter loopt met taal?

Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Als jouw kind veel interesse heeft in grove motorische vaardigheden als lopen en klimmen, dan kan het zijn dat daar al zijn aandacht en energie naar toe gaat. De taalontwikkeling komt dan wat later. Hier is helemaal niets mis mee. Sommige kinderen slaan de fase van één woord zeggen over.

Ze maken direct ‘zinnen’ van twee woorden. Ze lijken daardoor laat met praten, maar ze maken gewoon een inhaalslag. Blijf wel met je kind praten over wat hij allemaal doet. Want de woorden leert hij nu eenmaal van jou of van iemand anders die met hem praat.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Als je signaleert dat je kind stilstaat in zijn algehele ontwikkeling en geen nieuwe vaardigheden leert, dan is het verstandig om contact op te nemen met bijvoorbeeld je huisarts of het consultatiebureau.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)