Wel doen bij het leren van een tweede taal

Hoe vroeger je begint met de tweetalige opvoeding, hoe beter en makkelijker je uk de talen leert.

Bovendien kan je kind zo een taal accentloos leren spreken. Veel deskundigen zeggen dat wanneer een taal voor het zevende levensjaar wordt verworven, deze accentloos geleerd kan worden en als moedertaal gezien kan worden.

  • Gebruik de OPOL-methode of de ML@H methode.
  • Leer je kind op meerdere manieren de tweede taal. Praat dus niet alleen met hem, maar lees voor in die taal, kijk TV in die taal, speel spelletjes in die taal, zing liedjes in die taal, speel leuke apps, etcetera. Taal is pas leuk om te leren als je het ook toe kunt passen op meerdere vlakken!
  • Gewoon durven. Heel veel mensen denken dat je een taal perfect moet spreken om het je kind te leren. Dit hoeft niet zo te zijn. Ook als je een bepaalde taal erg ‘goed’ spreekt, maar niet perfect, of je hebt een accent omdat die taal niet je eigen taal is, kun je deze taal aan je kind leren. Zorg er echter wel extra voor dat jij niet de enige bron bent waar je uk de taal van leert. Juist nu is het extra belangrijk dat je er voor zorgt dat je kind de taal leert van meerdere bronnen, zoals meerdere mensen die deze taal spreken, TV, boeken, spelletjes etc. Vooral de media kun je gebruiken al bron die wel perfect de taal spreekt. Kijk of er de mogelijkheid is om je aan te sluiten bij een groep mensen die deze taal als moederstaal spreken.
  • Wanneer je als ouder fouten maakt in een tweede taal die je (en je kinderen) aan het leren bent, is dat helemaal niet erg. Ga door met het gebruik van die taal, maar zorg ervoor dat je niet de enige bron bent. Kijk samen naar tv-programma’s, ga naar voorlees activiteiten enzovoorts. Daarnaast zal je kind het geweldig vinden als het jou kan corrigeren. En dat vergroot het aanleren van de taal alleen maar meer!

Lees hier wat je juist niet moet doen bij het leren van een tweede taal.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)