Welke soort kinderopvang kies je?

De juiste opvang voor je baby kiezen is een heel persoonlijke zaak.

Vraag daarom gerust ook eens aan anderen hoe zij het ervaren. Oriënteer je tijdens de zwangerschap al over de verschillende soorten kinderopvang.

Oriënteer je tijdens je zwangerschap over kinderopvang. Gaat jullie kind straks naar opa en oma? Maak dan nu al duidelijke afspraken. Kies je voor een kinderdagverblijf, schrijf je dan bij meerdere crèches in. Zo vergroot je je kans op een plek. Laat je informeren bij verschillende kinderdagverblijven en maak een vrijblijvende afspraak voor uitleg en een rondleiding. Je kunt zo in de praktijk zien hoe leidsters en kinderen met elkaar omgaan.

Voor het eerst naar de opvang

Het is voor een baby moeilijker om aan de opvang te wennen als hij tussen 6 en 12 maanden is, dan wanneer hij jonger dan zes maanden is. Met 6 maanden snapt de baby dat mama of papa weggaat en hij moet nog leren begrijpen dat ze weer terugkomt. Hij voelt zich dus in een angstige situatie ‘gedumpt’. Tussen 13 en 18 maanden blijkt het weer wat makkelijker te zijn om voor het eerst naar de kinderopvang te gaan. Tussen 18 en 24 maanden gaat het wennen weer wat moeilijker.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Op deze leeftijd spelen ‘afstanden’ opnieuw een grote rol in het leventje van je dreumes. Ook al is dit op een ander en meer ingewikkeld niveau dan toen je kind nog een baby was.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)