Zwanger! Hoe vertel je dat?

Zwanger! Hoe vertel je dat?

Hoe vertel je dat je zwanger bent? En wanneer vertel je dat je zwanger bent?

Op het moment dat ik niet meer ongesteld werd wist ik het. Ik ben zwanger! Geen twijfel mogelijk. Natuurlijk ben ik nog wel even naar de drogist gegaan om een testje te doen, you can never be too sure.

Eén dag voor mijn verjaardag wist ik dat ik zwanger was. Dat werd lastig want de dag erna had ik mijn birthdayparty en mijn vriendinnen zouden het gelijk merken als ik niet aan de borrel zou zijn. Gelukkig had ik daar een slimme oplossing voor: alcoholvrije wijn in een stiekem hoekje in de koelkast! Niemand die iets in de gaten had, pfieuw de eerste party had ik overleefd. Niet lang erna hadden we eetclub bij onze vrienden. Met een aantal stellen doen we één keer in de twee maanden ‘De Eetclub’. Het stel die het organiseert kookt high-end en dit levert altijd een sterrenmaaltijd op. En bij een sterrenmaaltijd hoort natuurlijk wijn, gerookte zalm, carpaccio en ga zo maar door. Daar ging ik weer… Ik was inmiddels 8 weken en we besloten om het te vertellen, want het zou toch opvallen. Dat wil ik natuurlijk wel op een leuke manier doen!

Zo heb ik het gedaan: ik heb een klein doosje gekocht en deze gevuld met blauwe en roze muisjes. Daaronder heb ik de echofoto gelegd. De doos ingepakt met een mooie grote strik (niet in roze en blauw, want anders zou het gelijk al duidelijk zijn 😉 ) en aan de gastvrouw de taak om het cadeautje uit te pakken. Iedereen was super enthousiast en blij voor ons. Wat een opluchting ook om het te delen met anderen. Er was één vriendin die ik heb vertelt dat ik zwanger was zodra ik het wist en mijn schoonmoeder wist het (mijn vriend kan geen geheimen bewaren voor zijn moeder 😉 ). Het is fijn als de geliefden om je heen op de hoogte zijn, zodat je je blijheid kunt delen en trots de echofoto’s kunt laten zien. Ik ben benieuwd hoe jullie het nieuws kenbaar hebben gemaakt? Laat een reactie achter hieronder!