Zwitsers verschonen

Laatst was ik op bliksembezoek in Zwitserland. Het land leent zich daar prima voor. Alles is er zo degelijk, zo efficiënt. Als de natuur er niet adembenemend was, zou je haast vergeten dat je ergens bent. Een heel land met de uitstraling van een willekeurig groot internationaal vliegveld. Maar het is er dus gelukkig ook heel erg mooi.

Ik was er zonder vrouw en kind, terwijl dat natuurlijk nooit meer helemaal waar zal zijn. Al bij mijn eerst plas op Zwitserse grond moest ik aan ze denken. Ik zag namelijk zo’n commode die je uit de muur kan trekken. Een ding dat je in Nederland ook vaak ziet. Ik was echter alleen, dus op het herentoilet. Een nieuwe situatie voor me. Een verschoonplek bij de mannen.

De Zwitsers stegen nog meer in mijn achting

Dan zal zwangerschapsverlof in dat land ook wel minder seksistisch geregeld zijn. Dan zullen verloskundigen het vast ook normaler vinden dat de man meegaat naar afspraken. Wie weet verdienen mannen en vrouwen in dat land zelfs zo’n beetje hetzelfde. Geen idee.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Toch zie ik bij zo’n commode bij de mannentoiletten ook direct een nadeel. Het rommelige van een verschoonplek vinden, heeft ook best z’n charmes. Daarbij is er geen vrouw die een man die zijn kind aan schone billen helpt vies aan zou kijken, in haar domein. Voor je het weet ga je, met dit soort efficiënte veranderingen, vergeten waar je bent. De natuur in Nederland is nou eenmaal een stuk minder overweldigend dan in Zwitserland. Voor je het weet is het hier één groot internationaal vliegveld.

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)