Babybedje

Wat is Babybedje? | Baby ABC

  •  Wieg: mandvormig ledikantje voor baby’tjes. Er zijn wiegjes met en zonder ‘hemel. Sommige wiegjes kunnen geschommeld worden, andere niet. De bekleding van de wieg moet goed stevig vast zitten en bij voorkeur strak gespannen zijn.
  •  Kinderbedje: speciaal bed of ledikant voor een kind, volgens het ‘Warenwetbesluit Kinderbedden en Boxen’ is het een ‘slaapmeubel (niet zijnde een wieg) met een maximale inwendige lengte van 1400 mm dat bestemd is voor kinderen tot de leeftijd van ± 4 jaar en dat voorzien is van opstaande zijden die bestemd zijn om te voorkomen dat het kind uit het bed valt.’ Deze opstaande zijden zijn ca. 60 cm hoog. Als daarin spijlen zitten moet de afstand daartussen wettelijk liggen tussen 6 cm en 7,5 cm, binnen korte tijd zelfs tussen 4,5 en 6,5 cm. De reden hiervan is beknelling van hoofd en benen te voorkomen.

 

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

De Oei, ik groei! sprongenwekker

Wil je altijd een melding ontvangen wanneer een sprong begint? En de daarbij horende artikelen en interessante weetjes ontvangen? Meld je dan nu aan voor onze sprongenwekker en nieuwsbrief!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)