Slecht slapen

Tijdens je zwangerschap slaap je vaak wat slechter dan normaal. Daar zijn verschillende oorzaken voor. Je bent bijvoorbeeld veel aan het denken over wat er nog allemaal moet gebeuren voordat je kindje wordt geboren of je piekert over of alles wel goed zal gaan. Ook moet je tegen het einde van je zwangerschap vaker plassen en je ligt steeds minder comfortabel doordat je buik je in de weg zit.

Je baby heeft niet jouw ritme en zal misschien juist in de nacht vaker wakker zijn en flink bewegen. Daarnaast kun je ook nog last hebben van maagzuur, kramp in je kuit en tintelende vingers door het carpale tunnelsyndroom. Het zijn dus zeker de laatste weken niet de beste omstandigheden om te slapen.

Je kunt proberen om de in de nacht gemiste slaap overdag in te halen. Een warme douche, een beker warme melk en op tijd ontspannen voor het slapen gaan, willen ook wel bijdragen aan een betere nachtrust.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)