Zwangerschapstest

Een zwangerschapstest is een test die je kunt uitvoeren om te controleren of je zwanger bent. De test werkt op urine. Als je zwanger bent, zit er in je urine een verhoogde concentratie hCG, het zogenaamde zwangerschapshormoon. Je kunt de test uitvoeren vanaf de dag nadat je je menstruatie verwacht als deze uitblijft.

Gebruik voor de test bij voorkeur ochtendurine, omdat deze het sterkst geconcentreerd is. Houd je verder aan de gebruiksaanwijzing, dan is de test voor 99% betrouwbaar. Soms blijk je bij een negatieve uitslag wel of bij een positieve uitslag toch niet zwanger te zijn. Dit heeft vaak te maken met het uitvoeren van de test op een verkeerd moment of niet volgens de gebruiksaanwijzing.

Vermoed je dat de uitslag niet klopt, doe de test dan een dag of een paar dagen later nog een keer. Bij twijfel kun je ook altijd naar de huisarts gaan om daar een test te laten doen.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)