Baby heeft meer last van een sprongetje

Je zult merken dat je baby bij het ene sprongetje meer last heeft van de drie H’s, dan bij het andere. Hier lees je wat de oorzaak kan zijn dat je baby soms meer last lijkt te hebben van een sprongetje.

Je baby soms meer last lijkt te hebben van een sprongetje

Dat kan komen doordat je baby het waarnemingsvermogen dat bij die sprong hoort juist heel interessant vindt, of doordat hij, terwijl het sprongetje begon, net even wat minder lekker in zijn vel zat. Het belangrijkste is dat je weet dat het heel normaal is dat je baby de ene keer meer last heeft van het sprongetje dan de andere keer. Het is niets om je zorgen over te maken. Probeer er wel achter te komen waarom je baby bij een bepaald sprongetje heftiger reageert. Help hem als hij het er lastig mee heeft.

Bron: Oei, ik groei! Weetjes en Mijlpalen. Vol met vraag en antwoord en handige checklists over de mentale en lichamelijke ontwikkeling van je baby.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

De Oei, ik groei! sprongenwekker

Wil je altijd een melding ontvangen wanneer een sprong begint? En de daarbij horende artikelen en interessante weetjes ontvangen? Meld je dan nu aan voor onze sprongenwekker en nieuwsbrief!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)