Op het kinderdagverblijf praat mijn peuter veel minder dan thuis

Thuis babbelt mijn zoon er al aardig op los, maar op het kinderdagverblijf praat hij volgens de pedagogisch medewerkers amper.

Er zijn veel kinderen en er is continue leven in de brouwerij

Op de crèche gebeurt veel. Bovendien is er op een kinderdagverblijf geen één-op-één situatie. Een kind moet een vertrouwensband met een volwassene opbouwen voordat hij gaat vertellen. Natuurlijk kan je peuter zich wel vertrouwd en veilig voelen, maar toch duurt het dan even voordat hij zich vrij genoeg voelt om te gaan praten. Door te praten maakt je kind duidelijk dat hem iets op het hart ligt, dat er ook toe doet in die situatie. Je kunt het vergelijken met volwassenen die aan het vergaderen zijn.

Tijdens die vergadering praat ook niet iedereen tegelijkertijd en zijn er ook mensen die stiller zijn. Die persoon die tijdens de vergadering wat stiller is, kan in privésituaties wel veel praten.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)