Psychoprofylaxe

Psychoprofylaxe

Psychoprofylactische Methode van zwangerschapsbegeleiding. Expert Mylene Martens legt uit.

Wie?

Ik ben Mylène Martens, 45 jaar, getrouwd en moeder van 2 voetballertjes van 9 en 12 jaar.

Coachen, mensen begeleiden, is voor mij een belangrijk ding: ik begeleid namelijk ook mensen tijdens de zwangerschap en sinds kort ook als Doula voor, na en vooral tijdens de bevalling.

Wat?

Een cursus volgens de Psychoprofylactische Methode. ‘Psyche’ betekent ‘geest’ en ‘profylaxe’ staat voor ‘het voorkomen van’: het gaat dus om het voorkomen van baringspijn met behulp van de geest. Helaas kunnen we geen pijnloze bevalling garanderen. Afhankelijk van hoe de bevalling verloopt kun je wel veel onnodige angst en pijn tegengaan.
Als zwangere vrouw bereid je je samen met je partner voor op de aanstaande bevalling.
Je vergaart samen theoretische informatie over de bevalling en leert samen ademhalingstechnieken. Hierdoor kun je met meer vertrouwen de bevalling ingaan en doorlopen. En vertrouwen geeft ontspanning, en dat geeft weer aanmaak van positieve hormonen wat een goede invloed heeft op de bevalling.

De cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten (waarvan 1 na de bevalling) van 2 uur. De cursus wordt aan minimaal 1 stel en maximaal 4 stellen gegeven.

Mylène Martens heeft nu haar eigen Doula praktijk in Breda. Kijk voor informatie over haar praktijk op www.bevalsamen.nl