Hoe ervaren mensen Oei, ik groei?

Begrepen baby’s hebben een optimale start! Bekijk hier de ervaringen van ouders die jou voorgingen met een ‘smart start for a happy beginning’.

Wat een goed boek!! Als first time mommy ben je van veel zaken nog niet op de hoogte. Het is daarom super fijn iets achter de hand te hebben wat je verteld wat mogelijk de oorzaak is van bijvoorbeeld huiltjes, hangerigheid of andere gedragspatronen bij je kindje.

In dit boek word alles duidelijk uitgelegd wat er gebeurd en in welke fase dit afspeelt in het leven van je kleintje. Als je dit boek doorneemt kan je je eigen ook voorbereiden op de momenten die gaan komen. Dit helpt je rustig te blijven in situaties waarin je je eigen anders geen raad weet.

Ook vertellen ouders hun eigen verhaal in dit boek. Zo kan je je dan ook makkelijker verplaatsen in wat er geschreven word en kan je het makkelijker koppelen in je dagelijkse ervaringen. Er word niet alleen over het nieuwe leventje net na de geboorte gepraat maar het loopt zelfs door tot je kindje 18 maanden is!! Je koopt dit boek dan ook niet voor ‘even’ maar je neemt dit boek mee tot je kindje echt een dreumes is geworden.

Bij ons ligt het boek dan ook op de salon tafel bij alle andere accessoires zodat we deze ook altijd bij de hand hebben. Wanneer we even de tijd hebben pakken we het boek er ook graag even bij om het door te kunnen lezen. Een goede voorbereiding is dan ook het halve werk!! 😉

Dus aan alle papa’s en mama’s… dit boek is echt een aanrader en behoort zeker bij de baby uitzetlijst van jullie kleintje!!

Nikkie

Ik ben nog maar een recente Oei, ik groei! fan, maar ik denk wel een van de grootste! 

Mijn dochter is inmiddels bijna zeven maanden en ik heb al een aantal sprongetjes en ontwikkelingen doorstaan met behulp van wat ik liefkozend ‘de Oei’ noem.
Wat ik het allermooiste vind, is dat je aan de hand het boek je baby kan begeleiden met de zaken die een baby in een bepaalde fase nodig heeft. Ik merk dat mijn dochter ook echt meer ontvankelijk is voor bijvoorbeeld bepaalde spelletjes als ze een bepaald sprongetje heeft gemaakt. En van de Oei hoéf je niks. Ook zo fijn. Het laat alle baby’s in hun waarde en benadrukt hoe je je kind op zijn of haar eigen tempo kan helpen in de ontwikkeling, zonder te jagen.

Samyra Frijters

Ik heb Oei, ik groei! als luisterboek. Altijd ter plekke voorgelezen door mijn vriendin. Op de bank, in de auto, tijdens een wandeling. Ze citeert veel, dus een fysiek exemplaar hoeft helemaal niet mee. Zelf heb ik er zo goed als geen letter van gelezen. Wie weet verzint ze alles. Het klinkt echter allemaal erg geloofwaardig.

De term sprongetje is inmiddels een vast begrip in mijn kop. Als ik mijn liefs woorden mag geloven is het ook net of de boeken speciaal op Arthur zijn geschreven. De opmerkingen die mijn luisterboek produceren, slaan haast altijd op zijn actuele staat.

Hoewel ik geen enkele behoefte heb om de boeken zelf in te zien, durf ik mezelf best een bescheiden fan te noemen. Mijn goed voorbereide partner, mijn luisterboek, zorgt ervoor dat ik niet continu in het duister tast. Arthur is uniek, maar niet alleen.

Nicky

Beste allemaal,

Ik heb het boek kado gekregen toen ik net bevallen was van onze dochter. (1e kindje) ik had nog nooit gehoord van sprongetjes. En wat ben ik er blij mee. Nu ook weer voor onze 2e kleine die net is geboren. Steeds als ze in een lastige periode zat las ik het daarbij horende hoofdstuk en herkende haar meteen. Daardoor kon ik beter omgaan met de situatie omdat je weet wat er speelt bij zo’n kleintje en hoe je daar het beste mee om gaat. Ook vond ik het heel handig om te weten welke spellen en speelgoed goed bij de periode past, zodat ze zich altijd blijft uitdagen en speelt met wat aansluit op haar behoefte . Het is ook heel fijn om de reacties van andere ouders te lezen. Je voelt dat je niet alleen staat en dat zij dezelfde onzekerheden hebben doorstaan. Het is voor elke ouder een echte uitkomst om het boek in huis te hebben.

Susanne Leijten

Allereerst wil ik zeggen dat jullie boek een boek is dat iedereen qua naam kent, alleen niet iedereen schaft het boek aan. Want is het het wel waard?
Toen mijn man en ik ontdekte dat we zwanger waren hebben we dit boek voor Sinterklaas gevraagd en wat zijn we er ontzettend blij mee. Maar waarom zijn we er zo blij mee? Dat zal ik u vertellen…..

Tijdens mijn laatste weken van mijn zwangerschap was ik de eerste bladzijden van het boek aan het lezen om alvast wat herkenning te krijgen. De ervaringen van ouders waren leuk om te lezen en ik keek ernaar uit om dingen te gaan ontdekken bij onze kleine. Maar verder zei het me nog weinig.
Nu onze zoon er is ben ik nog veel blijer met dit boek. Het is een handleiding om je kind meer te begrijpen en te weten wat eraan zit te komen. Wat ik vooral fijn vind om te lezen zijn, jawel de ervaringen van de andere ouders. Nu ik ook moeder ben begrijp ik die ervaringen en geeft het houvast, herkenning, plezier en vertrouwen. Het vertrouwen als je net een kleine hebt is soms ver te zoeken door de grote verandering van je leven en ik heb dat echt gevonden in het boek.
Daarnaast wil ik jullie laten weten dat ik 2 weken voordat onze kleine man ‘de’ leeftijd die omschreven wordt bereikt heeft alvast ga lezen wat er komen gaat. Leuk denk ik dan! Ik heb er zin in. En wanneer ik soms even twijfel…… “Mmmm wat zal er zijn? Hij is niet helemaal zichzelf”. Pak ik het boek en ja hoor, daar is de bevestiging! Het is een ontwikkeling die bezig is, een donderwolk die bij het aantal weken staat en hoe fijn is dat. Het geeft innerlijke rust als ik dat dan teruglees in het boek. Ik heb het dus goed; er is iets aan de hand en er gaat wat gebeuren. En stiekem een stemmetje die mij bevestiging geeft dat ik het als moeder goed doe. Ik geniet van de winkel waar ik kan bekijken welk ‘schap’ mijn kind voorkeur heeft en welke dingen ik dus kan stimuleren. Ik kijk er altijd weer naar uit om de volgende aantal weken te mogen lezen. Een groot compliment is de manier van schrijven. Het boek is zo geschreven dat het heerlijk leest. Je kan het in 1x lezen, je kan het in delen lezen en je leest het zo weg. Een goede combinatie met een baby. En het overzicht van het aantal weken met de ‘sfeer’ erbij wordt hier regelmatig even bekeken. Gelukkig hebben wij een heel vrolijk mannetje en waaien de donderwolken hier gelukkig vaak over.
Nu het weer Sinterklaas wordt kan ik Oei, ik groei! niet meer vragen, want die staat al in de boekenkast. Eigenlijk staat het niet eens in onze boekenkast, maar ligt het op de bank om het elk moment binnen handbereik te hebben en te kunnen pakken. Gelukkig kunnen wij andere familieleden blij gaan maken met een exemplaar van dit boek, want zij zijn zwanger. Wij weten immers hoe fijn dat boek is. En ik? Ik heb op mijn verlanglijstje een uitbreiding van de Oei, ik groei! Boeken staan. Hopelijk verwend Sinterklaas mij met het speel- en doeboek en kan ik weer gaan smullen van al dat leuks rondom de ontwikkeling van mijn kind. En ondanks dat ik door mijn beroep veel weet over de ontwikkeling van kinderen, verrassen jullie mij elke keer! 🙂

 

Els

6 maanden geleden werd ik trotse mama van een flinke zoon Noah.
Hij kwam 3 weekjes te vroeg piepen maar was toch een flinke 51 cm en 3,580kg.
De eerste maanden en weken waren geen pretje…

Ecterisch, reflux, niet slapen en dan de sprongetjes waar iedereen het over had. Maar ik begreep niet wat ze net wilde zeggen met die sprongetjes.
Voor mijn verjaardag kreeg ik het oei ik groei spelletjes boek en de oei ik groei bijbel. Want ja, dat is hij wel voor me, een echte bijbel.
Ik was en ben een onzekere mama die het graag allemaal zo perfect mogelijk wil doen en nu begrijp ik mijn kind gewoon beter. Ik begrijp waar bepaalde gedragingen vandaan komen, waarom hij bepaalde periodes meer huilt of hangerig is en vooral het stelt me gerust. Mijn kind is volkomen normaal ?
Ik kan het alle ouders alleen maar aanraden! Weet je niet wat op je geboorte lijst te zetten? Denk dan aan het oei ik groei assortiment, ik ben zeker dat die dingen vaker uit de kast gaan komen dan welke oh zo schattige maar nutteloze dingen ?

Dus bij deze, dank je wel oei ik groei!

Jessica Gielen

Wij kregen dit boek tijdens een kraambezoek van onze dochter. Zodra we iets merkte aan onze dochter pakte we het boek erbij en 9 vd 10 keer klopte het.
Nu bijna 3 jaar later ligt t boek netjes in de kast te wachten tot in mei 2017 onze 2e spuit komt. Ik raad iedereen aan dit boek te nemen, het heeft ons tenminste erg geholpen als we twijfelde aan een sprongetje of iets anders.

Miranda van dijk

“Een erg prettig, handzaam boek wat ik momenteel (zoon is 7 maanden) standaard op de keukentafel heb liggen. Als je benieuwd bent naar de ontwikkelingen van je kleintje en wat hij/zij allemaal voor mentale en lichamelijke sprongen maakt (ze kunnen het immers zelf nog niet vertellen) moet je dit boek zeker hebben. Ik kan me voorstellen dat het voor mijn kids over ’n jaar of 30 ook nog steeds een fijn boek is!”

Joyce, mama van Jack

Het boek oei ik groei heeft ons enorm geholpen door voornamelijk te weten wanneer onze dochter hangerig en huilerig was even te kijken in welke week ze was zodat we wisten dat het door een mentale sprong kwam maar ook door op te letten in wat ze hierna had geleerd, was erg leuk om terug te zien dat veel in het boek ook echt klopte!

Ook erg handig om te lezen hoe je je kind kan aanmoedigen om iets nieuws te leren, dit heeft Isa ook enorm geholpen en dit vond zij ook nog eens geweldig waardoor ze helemaal ging stralen.

Kortom ik kan hem iedereen aanraden!

Marloes van Duijvenboden

Voordat ik zwanger werd had ik al vaak van mijn schoonzus gehoord over een boek dat haast tot op de week nauwkeurig kan vertellen waarom je kindje hangerig is en wanneer je deze fase weer gehad hebt.

Ik ben op 4 mei 2016 bevallen van onze lieve dochter en heb direct gezorgd dat ik dit boek ook in huis kreeg. Onze dochter was in het begin niet makkelijk (kiss syndroom) maar ondanks dat klopten de sprongen precies! Ik zit nog regelmatig in het boek te lezen en kan me op de sprongen “voorbereiden “, door wat minder afspraken te plannen en ook voor mijn eigen gemoedsrust, dat ik weet dat het maar een “fase” is. Ik zou niet graag meer zonder willen!

Rianne Riepma
NIEUW: Back To You

Hét ultieme herstelprogramma: na zwangerschap en geboorte terug naar je eigen ik

Herstellen na de bevalling wordt de nieuwe norm. Omdat jij, je lichaam en je eventuele relatie dat verdienen.