Roze wolk?

Roze wolk?

Iedereen heeft het altijd over de ‘roze wolk’ waarin je je verkeerd als je net een baby hebt. Nou om eerlijk te zijn ben ik de roze wolk nog niet echt tegen gekomen. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het geweldig om moeder te zijn en geniet ontzettend van ons kleine meisje, maar jeetje wat zijn de eerste weken zwaar. Iedereen kan het je vantevoren vertellen, maar je moet het toch echt zelf ervaren om het te begrijpen. Gelukkig komen we nu meer in een soort van ritme en merk ik dat het steeds minder zwaar wordt. Ik denk dat de borstvoeding ook meespeelt in de zwaarheids-factor, daar vertelde ik je over in mijn vorige blog.

Vooral ’s avonds vraagt Costes veel aandacht. Ze wil continue aan de borst en slaapt alleen bij papa of mama op de borst. Daarentegen doet ze het ’s nachts heel goed en trekt ze regelmatig door van 00:00u tot 06:00u. Heerlijk! Voor het slapen gaan geef ik haar altijd een flesje afgekolfde melk. Dit doe ik met twee redenen: even rust  voor mezelf en omdat ze niet snel tevreden is en ik zo zeker weet dat ze genoeg voeding binnen krijgt. Het werkt, want ze slaapt er goed op!

Tussen het voeden, verschonen en knuffelen door probeer ik de producten te testen die ik binnen heb gekregen voor Costes, dus nog even geduld… Alles kost nu wat meer tijd. Dus mommy’s-to-be, wees gewaarschuwd, de eerste weken heb je geen tijd voor jezelf. (En zeker niet als je zo’n wakkere baby hebt als ik 🙂 )

Roze wolk