Vakantie met je baby

Ga je er deze zomer lekker even uit met je baby? Dat kan, zeker de eerste keer, best even spannend zijn. Alles is nou eenmaal anders dan thuis. Ook ben je misschien lang onderweg met de auto of het vliegtuig. Gelukkig kun je je daar allemaal op goed voorbereiden. We zetten de belangrijkste dingen voor je op een rijtje.

Zo ga je goed voorbereid met je baby op vakantie!

Je kan prima met je baby op vakantie gaan. Het is natuurlijk wel handig om alles wat je nodig hebt, ook mee te nemen, zeker als je naar het buitenland gaat. Wil je zeker weten of je alle babyspullen bij je hebt? Gebruik dan deze superhandige checklist.

Tips voor onderweg

Koffers gepakt? Mooi, maar zorg er dan, voordat je vertrekt, ook voor dat je de reis zelf voorbereid. Als je bijvoorbeeld lang met je auto onderweg bent, kan je een aantal dingen doen die de reis zo aangenaam mogelijk maken. Bij een erg lange rit kan je overwegen om ’s nachts te rijden. Grote kans dat je baby dan lekker slaapt door het ‘gezoem’ en ‘gewieg’ van de auto. Rijd je liever overdag, denk dan aan regelmatig stoppen, zonwering, etc.

Ontdek en stimuleer de mentale ontwikkeling van jouw baby

Download nu

O ja, zorg er natuurlijk ook altijd voor dat je een aantal babyspullen bij de hand hebt: luiers, billendoekjes, voeding, z’n favoriete knuffel, extra kleding, etc. Maar er zijn nog meer handige auto-tips. Ga je met het vliegtuig? Neem dan natuurlijk ook je standaard babyspullen mee in je handbagage (luiers, billendoekjes, toetendoekjes, etc.)!

Borst- en flesvoeding

Tijdens de reis en op de plek van bestemming is borstvoeding geven natuurlijk het meest praktisch. Maak het dan wel meteen zo praktisch mogelijk. Gebruik je flesvoeding? Neem dan bijvoorbeeld een melkpoedertorentje, een waterkoker en een thermosflesje mee. Als je gaat vliegen, check dan bij de vliegmaatschappij wat je mee mag nemen in je koffers en je handbagage. Ben je eenmaal op je plek van bestemming, let dan in het buitenland natuurlijk wel altijd op de kwaliteit van het drinkwater! Gebruik bij twijfel mineraalwater.

Babyvoeding op vakantie

Misschien eet je baby ook al vaste voeding. Als je dat zelf maakt en je bent in het buitenland, let dan extra op de hygiëne. Spoel je fruit en groenten bijvoorbeeld af met voorgekookt water of mineraalwater. Als je potjes gebruikt, neem dan voldoende mee en kijk hoe je de voeding het beste kan bewaren, ook onderweg. Hoewel bijna overal wel babyvoeding te krijgen is, kan de samenstelling heel anders zijn. Wil je het graag proberen, wissel dan gewoon af met de lokale voeding en de potjes van thuis.

Lees ook: 40 Babyvakantie Tips

Heeft dit artikel je geholpen?

thumb_up_alt thumb_down_alt

Deel dit artikel

Ontvang een melding bij de start van een sprong!

Wil je graag voorbereid zijn wanneer een sprong zich bij jouw baby aandient? Schrijf je gratis in voor onze sprongenwekker en ontvang altijd een melding wanneer een sprong gaat beginnen!

Wat is je uitgerekende datum?(Vereist)